Sumă infimă strânsă de Dinamo Kiev din amicalul cu CFR Cluj. Câți bani au strâns în total ucrainenii pentru victimele războiului

Catinca Giosanu 03.05.2022, 18:21
Sumă infimă strânsă de Dinamo Kiev din amicalul cu CFR Cluj. Câți bani au strâns în total ucrainenii pentru victimele războiului

Dinamo Kiev a disputat la sfârșitul lunii aprilie un meci caritabil, în fața lui CFR Cluj. Niciuna dintre echipe nu a reușit să trimită balonul în poartă, însă scopul celor două formații a fost acela de a ajuta victimele războiului din Ucraina. Câți bani s-au strâns în total pentru cei afectați de război.

Suma strânsă din meciurile caritabile

CFR Cluj și Dinamo Kiev au înregistrat o remiză albă în meciul amical disputat în Gruia. Cele două campioane din România și Ucraina s-au confruntat într-un meci caritabil pentru victimele războiului.

În jur de 5.000 de spectatori au luat parte la meciul amical CFR Cluj – Dinamo Kiev. Toți banii încasați de pe urma acestui eveniment vor fi redirecționați către victimele războiului din Ucraina.

Oficialii clubului Dinamo Kiev au dezvăluit suma care s-a strâns din meciurile amicale caritabile disputate de echipa antrenată de Mircea Lucescu. Clubul a reușit să strângă aproximativ 710.000 de euro din meciurile amicale caritabile. Numai din partidele cu Galatasaray, CFR Cluj şi Dinamo Zagreb s-au strâns 90.000 de euro. Nu este tocmai suma la care se așteptau ucrainenii, însă orice bănuț contează pentru victimele războiului.

Victimele războiului au mare nevoie de ajutor

În continuare, Campioana Ucrainei va evolua în Elveţia, unde va da peste FC Basel. Meciul se va desfășura miercuri, 4 mai.

Toți banii care se vor strânge în urma meciurilor amicale vor fi donați Ministrului Politicilor Sociale din Ucraina, pentru a le veni în sprijin persoanelor afectate de războiul declanșat de președintele Vladimir Putin.

Situație critică în Mariupol

Războiul din Ucraina a izbucnit pe 24 februarie. De atunci, mii de oameni s-au stins din viață. Cei mai norocoși au reușit să fugă din calea războiului. Oamenii s-au refugiat în țările vecine. Peste 4 milioane de cetățeni au părăsit Ucraina și s-au refugiat în alte state.

Armata lui Vladimir Putin nu are de gând să se oprească prea curând. Marți, soldații ruși au luat cu asalt combinatul Azovstal din Mariupol, conform agenției de presă hotnews.ro. Sviatoslav Palamar, comandantul adjunct al regimentului Azov, a cerut ajutor pentru evacuarea civililor din combinatul Azovstal. El a solicitat ca aceștia să fie duși la Zaporojie, spunând că în urma bombardamentelor repetate ale forțelor ruse mai mulți civili au fost răniți.

Urmăriți Playsport.ro și pe