Final de eră! Rafael Nadal a făcut anunțul care a întristat întregul glob

Dragos Stefanescu 16.12.2022, 16:53
Final de eră! Rafael Nadal a făcut anunțul care a întristat întregul glob

În cursul zilei de vineri, Rafael Nadal a făcut un anunț care a luat prin surprindere pe toată lumea. Ibericul a pus punct colaborării cu antrenorul Francisco Roig, cel care i-a fost alături timp de 18 ani.

Rafael Nadal s-a despărțit de antrenorul care i-a fost alături întreaga carieră

Vineri, 16 decembrie, Rafael Nadal (36 de ani) a făcut un anunț care a uluit pe toată lumea. Spaniolul a încheiat colaborarea cu antrenorul Francisco Roig, cel care i-a fost alături încă din anul 2005. Cei doi au lucrat împreună timp de aproape 18 ani, perioadă în care Nadal a urcat pe cele mai înalte culmi ale tenisului.

După despărțirea de Francisco Roig, Nadal nu va mai avea alături pe niciunul dintre cei care l-au format ca sportiv. El a fost antrenat încă de la începutul carierei de Francisco Roig și de unchiul său Toni Nadal, de care s-a despărțit în 2019.

Am vrut să vă informez că Francis Roig părăsește echipa!

Francis a fost o persoană importantă în cariera mea și îi sunt foarte recunoscător pentru toți acești ani de muncă și prietenie. Când am început să lucrăm împreună eram copil și împreună cu unchiul meu Toni am început în circuit. Francis este un antrenor grozav care cunoaște foarte bine tenisul și m-a ajutat foarte mult să devin din ce în ce mai bun. Am doar cuvinte de recunoștință și îi doresc tot norocul din lume în noul său proiect”, a transmis Rafael Nadal pe rețelele de socializare.

Os quería comunicar que Francis Roig deja el equipo. Francis ha sido una persona importante en mi carrera y le estoy muy agradecido por todos estos años de trabajo y amistad. Cuando empezamos a trabajar juntos yo era un niño y junto a mi tío Toni, empezábamos en el circuito. pic.twitter.com/qeW0wFQTpa

În acest moment Rafael Nadal mai are în staff-ul său doar doi antrenori, pe Carlos Moya și Marc Lopez.

Rafael Nadal, declarat „cel mai popular jucător de tenis” în 2022

Roger Federer s-a retras din tenis în acest an, după o carieră impresionantă de aproximativ 24 de ani. În acest context, titlul pentru „cel mai popular jucător de tenis” i-a revenit, în 2022, lui Rafael Nadal.

Este prima oară când ibericul primește această distincție în carieră. Sau, altfel spus, este prima oară când Roger Federer nu este recompensat cu acest titlu, după 19 ani consecutivi de dominație.

Retragerea lui Federer, dar și anul de senzație pe care l-a reușit Nadal, încoronat cu două titluri de Grand Slam, Australian Open și Roland Garros, au avut o influență asupra alegerii făcute de fanii sportului alb.

Bucuros de primirea acestei distincții, Rafael Nadal le-a transmis admiratorilor săi un mesaj video prin intermediul site-ului atptour.com.

Sunt foarte mulțumit că am primit premiul Favoritul fanilor în 2022. Mă simt grozav! Nu pot să vă mulțumesc suficient! Nu doar pentru acordarea acestei distincții, ci și pentru tot sprijinul și iubirea pe care le-am primit în fiecare oraș din jurul lumii. Acestea înseamnă totul pentru mine! Și abia aștept să împărțim multe amintiri frumoase în 2023,” a declarat Rafa Nadal.

Urmăriți Playsport.ro și pe