Final pentru legenda Inaki. Jucătorul lui Athletic Bilbao a pus capăt unui record fabulos

Dragos Stefanescu 29.01.2023, 22:44
Final pentru legenda Inaki. Jucătorul lui Athletic Bilbao a pus capăt unui record fabulos

Atacantul Inaki Williams a lipsit din meciul disputat în deplasare de Athletic Bilbao împotriva celor de la Celta Vigo. Ghanezul a întrerupt astfel seria fabuloasă de meciuri consecutive jucate pentru clubul basc.

Inaki Williams a întrerupt seria fabuloasă de meciuri consecutive jucate pentru Athletic Bilbao

Duminică, 29 ianuarie, Celta Vigo și Athletic Bilbao s-au înfruntat în cadrul etapei a 19-a din La Liga. Marele absent din echipa bască a fost atacantul Inaki Williams (28 de ani). Ghanezul a suferit o accidentare în meciul cu Valencia, din Cupa Spaniei, și nu a putut fi recuperat.

Astfel, Inaki Williams a pus capăt seriei uluitoare de 252 meciuri jucate consecutiv pentru Athletic Bilbao. Ghanezul deține recordul la acest capitol în La Liga. Potrivit celor de la Marca, atacantul a jucat fără întrerupere pentru clubul basc începând cu data de 20 aprilie 2016. Au trecut 1.174 de zile de când Inaki a lipsit ultima oară de la Athletic Bilbao.

Topul meciurilor consecutive jucate în La Liga:

  • Inaki Williams – 251
  • Juan Antonio Larranag – 202
  • Luis Miguel Arconada – 188
  • Andoni Zubizarreta – 184
  • Alfredo Di Stefano – 171
  • Juan Antonio Ipina – 165
  • Alberto Lopez – 151
  • Juan Antonio Ortega – 150.

Inaki Williams este născut la Bilbao din părinți ghanezi. El are dublă cetățenie, spaniolă și ghaneză. Athletic Bilbao este singurul club pentru care a jucat până acum. După ce a bifat un meci în tricoul naționalei Spaniei în 2016, Inaki a decis în toamana anului 2022 să reprezinte Ghana. El a jucat alături de selecționata ”stelelor negre” la Cupa Mondială din Qatar.

Inaki a avut o copilărie grea dar a muncit mult pentru a ajunge să joace în La Liga

Inaki Williams este unul dintre cei mai importanți jucători de la Athletic Bilbao. Atacantul a avut însă o copilărie grea, plină de lipsuri. Chiar mama sa a dezvăluit la un moment dat cât a muncit fiul său pentru a ajunge la acest nivel. Încă de mic Inaki visa să joace pentru echipa mare a celor de la Athletic Bilbao și a făcut totul pentru ca visul său să devină realitate.

Inaki, pe când avea doi ani, cu tricoul celor de la Athletic pe care l-a primit cadou de la nașul lui, sărbătorea orice gol. Și-a tocit ghetele de fotbal, știam că o să fie fotbalist. Un domn din cartier îl ducea la antrenamente atunci când avea patru ani, îl chema Julio. Este foarte dificil de ajuns acolo. Dar trebuie să-ți susții copiii când încep. La opt ani Inaki plângea dacă nu putea merge la antrenamente. La 14 ani mi-a spus că nu o să mai sufere niciodată și că o să devină fotbalist. Chiar în Primera Division. Totul pentru a evita suferința mea și a tatălui lui. Acum a venit acel moment.

Niciodată nu ne uităm în spate. Mereu numai în față. Lucrurile care s-au întâmplat… au trecut. Inaki face același lucru. Sunt foarte mândră de el”, a spus mama lui Inaki Williams.

Urmăriți Playsport.ro și pe