Flavius Stoican, atitudine războinică după revenirea la Dinamo. Tehnicianul și-a avertizat jucătorii că vrea dăruire totală de la ei

Ștefănescu Dragoș / 23.12.2021, 23:32
Flavius Stoican, atitudine războinică după revenirea la Dinamo. Tehnicianul și-a avertizat jucătorii că vrea dăruire totală de la ei

Dezastrul sportiv și financiar de la Dinamo este deja laitmotivul Ligii 1. După ce Mircea Rednic a fost demis, Flavius Stoican a fost numit pe banca tehnică a echipei roș-albe. Tehnicianul și-a avertizat jucătorii că vrea dăruire totală de la ei.

Flavius Stoican și-a avertizat jucătorii

Dinamo se zbate în subsolul clasamentului Ligii 1 la final de an 2021. Problemele financiare dar și sportive au aruncat echipa alb-roșie pe penultimul loc al clasamentului. După înfrângerile din ultimele două etape ale anului, situația din Ștefan cel Mare a devenit de-a dreptul explozivă. Conflictul dintre  jucători și Mircea Rednic s-a acutizat, iar șefii dinamoviști au trebuit să ia o decizie radicală. Astfel, Mircea Rednic a fost demis, fiind înlocuit imediat cu Flavius Stoican.

La revenirea la Dinamo, Flavius Stoican a arătat o atitudine războinică, avertizîndu-și jucătorii că dacă nu vor da totul pe teren vor fi puși pe liber.

Trebuie să-i văd pe jucători că dau totul, că-și dau sufletul pe teren, că fotbalul nu l-au uitat. O să am discuții cu ei, acum eu doar mă uit pe o listă, am discuții cu oamenii din club, despre cum s-au comportat. Dacă unul văd că nu e conectat la Dinamo, la revedere.

Cine rămâne la Dinamo, trebuie să văd că mănâncă iarba aia. Eu decid cine rămâne, eu! Mi s-a spus că orice decizie se va lua, eu voi fi cel care va da ok-ul.

Voi vorbi cu Filip, cu Matei, cu Torje, să-i întreb dacă vor să mai joace fotbal. Că fotbalul nu l-au uitat. Până pe 5 ianuarie voi vorbi cu jucătorii. La unii o să renunțăm înainte să-i vedem la teren. Voi lua și meciurile în care ei au jucat”, a declarat Flavius Stoican la Digi Sport.

Flavius Stoican are planuri mari la Dinamo

După ce a fost anunțat oficial ca fiind noul antrenor al lui Dinamo, Flavius Stoican a creionat în linii mari planurile sale în Ștefan cel Mare. Tehnicianul a dezvăluit că a acceptat imediat oferta lui Iuliu Mureșan în ciuda situației grele de la echipa alb-roșie.

M-am apucat de treabă, fac programe, lot de jucători, tot. A fost surprinzător, chiar nu m-am așteptat. Am primit telefonul de la domnul Mureșan, m-a întrebat dacă vreau, i-am zis ‘da!’. După am discutat despre contract. Am semnat pe un an și jumătate.

Primul lucru pentru mine e pasiunea în fotbal. Eu zic că omul sfințește locul. Că e greu, că e ușor, eu cred că pot face lucrurile să fie mai bine. Nu e ușor, dar e fotbal, trebuie să jucăm fotbal.

Am fost la echipe la care am stat o perioadă bună de timp, la Iași am stat doi ani, la Dinamo un an și patru luni, am fost la o echipă de liga a doua, Viitorul Pandurii, la care am stat până aproape de final și am plecat pentru că nu mi-am îndeplinit obiectivul pe care eu l-am impus, intrarea în play-off, iar toți spuneau că sunt nebun”, a declarat Flavius Stoican.