Florentin Pandele, discurs în lacrimi după atacul lui Becali: „E posibil să fie adevărat!” Primarul Voluntariului cere intervenția instituțiilor statului

Robert Zanfir / 15.05.2022, 00:42
Florentin Pandele, discurs în lacrimi după atacul lui Becali: „E posibil să fie adevărat!” Primarul Voluntariului cere intervenția instituțiilor statului

Florentin Pandele a reacționat imediat după ce Gigi Becali i-a acuzat pe cei de la Voluntari că au acceptat banii celor de la CFR Cluj. Ilfovenii au remizat, 2-2, cu FCSB, iar roș-albaștrii sunt la un pas să rateze un nou titlu.

Golul marcat de Cristian Costin a adus disperarea la FCSB. Octavian Popescu și ai lui s-au prăbușit la pământ după ce au fost egalați de Voluntari. Toni Petrea a pus tunurile pe arbitraj.

Florentin Pandele, discurs în lacrimi după atacul lui Becali

FCSB este la un pas să piardă un nou titlu. CFR Cluj are nevoie de victorie cu Universitatea Craiova și va pune capăt sezonului cu o etapă înaintea finalului. Șansa ratată l-a scos din minți pe Gigi Becali, care a dezvăluit că jucătorii lui Ciobotariu ar fi avut promise prime de la CFR Cluj, dar și din partea Primăriei conduse de finul său.

„Eu sunt plecat din țară, sunt într-un pelerinaj. Mă întorc mâine seară, am fost sunat de un coleg care mi-a ținut telefonul ca să ascult ce a spus patronul FCSB, domnul Gigi Becali.

Rog instituțiile statului să înceapă una sau mai multe anchete. Dacă este adevărat de a spus domnul Gigi Becali. Dacă le-au fost promise 1500 de euro din bugetul Voluntariului, dublate de alte 3500 de euro, atunci cei vinovați să plătească.

„FC Voluntari este o societate comercială, așa cum este și FCSB”

Eu nu am o asemenea informație. Eu știu că suntem cu salariile la zi și suntem foarte atenți cu ce se cheltuie la Fotbal Club Voluntari. Este o societate comercială așa cum este și FCSB. Au bugete individuale. Întotdeauna se pune eticheta… Primăria Voluntari. Nu este adevărat! Fotbal Club Voluntari are independență față de Primărie. Este o societate comercială sută la sută. Nu avem cum să dăm prime. Nu am cum eu, ca primar, să merg în vestiar! Vă rog să întrebați jucătorii de la Voluntari.

S-au dus bani numai de la direcții ale Primăriei prin parteneriate. Nu s-au dus: domnule, dă-mi prima! Să câștige meciul cu FCSB sau meciul cu Cluj. Dăm bani pentru îngrijirea terenului etc, nu dăm bani pentru salarii. Salariile se plătesc din alte resurse”, a reacționat primarul Florentin Pandele, la Digi Sport.

Florentin Pandele: „E posibil că ceea ce spunea patronul FCSB să fie adevărat”

„E o mare tâmpenie ceea ce se spune. E posibil că ceea ce spunea patronul FCSB să fie adevărat. Cea mai mare avere pe care eu o las celor cinci băieți ai mei este onoarea. Nu spun lucrurile acestea nici să mă voteze, nu mai am nevoie să îmi fac campanie.

Când nașul meu Gigi Becali a primit condamnare și a trebuit să plece la pușcărie eram lângă Gică Hagi și plângeam amândoi. M-a durut extrem de mult ce am auzit în seara asta. Asta e treaba lui și vom discuta între patru ochi.

Dacă FC Voluntari juca în Giulești, unde trebuia să joace, ca să se obișnuiască jucătorii cu terenul, cu poziții, s-ar fi spus că facem jocurile lui Cluj. Dacă am jucat pe Arena Națională, s-a spus că facem jocurile nașului meu Gigi Becali.

Cum se poate ca tu, echipă care vrei să câștigi titlul în România, să fii încurcată de o echipă fară doi dintre fundași.

Cu câteva zile înainte eram acuzat că finul Pandele îi da meciul lui Gigi Becali. Cum este posibil să fiu acuzat de nașul meu spunând că s-au dat de la primărie 1500 de euro?! Tu, ca nașul meu, spui asemenea lucruri despre mine?

Când primește o informație, o verifici cel puțin din trei locuri. Rog că acele dovezi să fie puse în atenția reprezentanților Statului.

Pandele: Nu mai suport această presiune

Nu mai suport această presiune. Cum este posibil să fiu terfelit în toate felurile ca primar?! De ce este o echipă ca Voluntari în play-off, de ce o echipă ca Voluntari a câștigat Cupa României și Super Cupa României?

Nu este vina mea că FCSB nu joacă pe Ghencea, nu este vina mea că suntem în play-off, că suntem în finala Cupei României a doua oară.

Nu știu de ce antrenorul a jucat cu prima echipă. Puteam eu să îl sun pe Ciobi? Am vorbit de două, trei ori cu el. Orice am fi făcut noi, era șah etern. Dacă băga echipa a treia, era înțeles Pandele cu Becali. Dacă băga prima echipă, Pandele ajuta Clujul. Vă dați seama ce situație?! Dar cel mai mult m-a deranjat atitudinea nașului meu”, a spus Florentin Pandele la finalul partidei.

Ce a spus Gigi Becali:

„Hai să vă spun ceva, de ce erau ei așa disperați. Eu au jucat pe 1.500 de euro, le-a dat primăria și le-a dat 3.000 de la CFR. Nu ai ce să zici. Le-a dat primăria. Sunt unii de acolo din echipa care spun despre ce e vorba. Nu pot să spun. Primăria e regulamentar să dea, că e echipa primăriei. Probabil că s-a luat în Consiliul Local. Nu mă deranjează că le-a dat prima. Mă deranjează de ce au luat prima de la CFR.

Ești Becali, facem un exercițiu de imaginație. Ipotetic vorbind. Ești la FCSB și joci meci cu Voluntariul, care finul tău este un fel de proprietar. Toată săptămâna m-am luptat mult ca să jucăm. Că ei voiau pe Giulești. Am mutat meciul, de duminică, sâmbătă.

Le-am făcut și un favor. Dacă jucam mâine, nu mai aveau curaj că aveau finala Cupei. Deci le-am făcut și un favor. Te cerți cu ei cu nu vor să joace pe Național Arena, mai fac și rețetă financiară. Bun, nu e nimic până aici. Dai 1.500 primă în dezavantajul tău, că nu are nicio logică.

Nu mă deranjează, treaba voastră. Dar că să ia bani de la adversarul meu, 3.000 de euro primă. Așa ceva nici nu îmi vine să cred. Mi-a zis cineva ‘Băi Gigi, tu ai inspirație. Dar, iartă-mă că îți spun, ești prost la oameni’. Eu iubesc oamenii și am încredere în ei. Dar când ajungi așa, atunci zici: ‘Bă, e adevărat că sunt idiot’”, a spus Gigi Becali imediat după partidă.