Florin Niță a fost din nou “îngerul păzitor” al naționalei, în meciul contra Angliei. “Haideți să luăm doar lucrurile pozitive”

Moldoveanu Camelia / 07.06.2021, 09:51
Florin Niță a fost din nou “îngerul păzitor” al naționalei, în meciul contra Angliei. “Haideți să luăm doar lucrurile pozitive”

Florin Niță preferă să vadă lucrurile bune care au reieșit din înfrângerea României, scor 0-1 contra Angliei. Portarul celor de la Sparta Praga a fost „îngerul păzitor” al echipei naționale, apărând o lovitură de la 11 metri executată de Jordan Henderson.

Florin Niță se bucură în ciuda înfrângerii: „ne-am ridicat peste așteptările lor”

Florin Niță este mulțumit de evoluția României
Florin Niță este mulțumit de evoluția României

„Tricolorii” au rezistat lăudabil în prima repriză contra naționala Angliei. Cu toate că n-au reușit să înscrie, Răzvan Marin, Adiță Păun și Deian Sorescu au avut ocazii uriașe de gol, punând echipa adversă în dificultate. Florin Niță a fost „îngerul păzitor” al echipei naționale a României la lovitura liberă de la 11 metri  executată de Jordan Henderson.

Anglia a reușit să înscrie abia în minutul 68, Marcus Rashford a marcând din penalty după ce Tiberiu Căpușă l-a faultat pe Jack Grealish. Cu toate că n-a putut să apere acest balon, Florin Niță se declară mulțumit de jocul echipei naționale și îi îndeamnă pe toți să fie pozitivi.

Nu contează cine a bătut, cum a bătut (n.r – penalty-ul executat de Henderson). Mi-am făcut treaba și nimic mai mult. Am avut foarte multe ocazii, dar n-am reușit să înscriem. Suntem fericiți pentru jocul făcut și cu siguranță puteam face un meci mai bun dacă înscriam în prima repriză prin Sorescu.

Hai să nu ne mai uităm la lucrurile acestea și să luăm lucrurile pozitive. Să fim mai buni și să nu ne mai gândim la lucrurile negative. Să luăm acum fiecare jucător post pe post, să vedeți unde joacă fiecare…. chiar și așa, ne-am ridicat peste așteptările lor.

Sunt pozitiv și cred că putem face o figură frumoasă la următoarele meciuri din septembrie. Dacă vom juca la fel, cu siguranță vom avea rezultate foarte bune. Nu contează cu cine jucăm, sunt convins că o să facem meciuri bune”, a declarat Florin Niță la ProX.

Reacția lui Mirel Rădoi după Anglia – România 1-0

Marcus Rashford a marcat singurul gol al partidei, după un fault comis de debutantul Tiberiu Căpușă. Fotbalistul de 23 de ani de la Chindia Târgoviște a comis faultul la doar 2 minute după ce a fost trimis pe teren:

A fost o partida intensă, echilibrată, am avut situațiile noastre. Exceptând cele două bare ale lor din prima repriză, noi am reușit să ne facem jocul. Am închis spațiile între linii, dar din păcate sunt supărat pentru că reușim să ajungem în fața porții și nu înscriem. A fost un joc echilibrat, dar cred eu că în anumite momente puteam să luăm alte decizii.

Nu a fost un debut fericit pentru Tiberiu Căpușă. Era clar că la faza aia trebuia să mai aștepte puțin, a plecat prea devreme, dar cred că un jucător tânăr că el poate învăța în astfel de momente. Din păcate apar din nou situații în care trebuie să facem schimbări forțate.

Jucătorii resimt oboseală și trebuie să ne adaptăm să facem schimbări din mers. Am încercat pe cât posibil ca toți jucătorii care au fost prezenți la aceste două meciuri să joace. Avem și noi limitele noaste, probabil că de aici și diferența de valoare și prețuri. Dar nici Anglia nu cred că se aștepta să le punem atâtea probleme. Când ai 2-3 ocazii cu o astfel de națională trebuie să marchezi cel puțin un gol. Când le-am dat spații am văzut de ce acești jucători valorează cât valorează.”, a spus Mirel Rădoi la finalul partidei cu Anglia.