LIVE TEXT Chindia Târgoviște – FC Viitorul 0-2. Echipa lui Gică Hagi, victorie cât o salvare de la retrogradare. Vezi rezumatul VIDEO

Gabriel Peneș 14.05.2021, 18:50
LIVE TEXT Chindia Târgoviște – FC Viitorul 0-2. Echipa lui Gică Hagi, victorie cât o salvare de la retrogradare. Vezi rezumatul VIDEO

Chindia Târgoviște – FC Viitorul 0-2, în play-out. Meciul disputat la Buzău a oferit echipei lui Gică Hagi șansa de a scăpa inclusiv de barajul pentru evitarea retrogradării. Golurile au fost marcate în a doua repriză de Chițu, min.54 și Jo Santos, min. 84. Constănțenii au acumulat 29 de puncte, cu 5 mai mult decât Astra și Voluntari, ocupantele locurilor de baraj. Dar cele două formații au un meci mai puțin disputat. Chindia rămâne pe prima poziție în play-out și, aproape sigur, va merge la barajul pentru un loc în Conference League.

Chindia Târgoviște – FC Viitorul 0-2 (Chițu 54, Jo Santos 84)

Chindia Târgoviște – FC Viitorul 0-2, în etapa a 8-a, penultima, din play-out-ul Ligii 1. Victoria constănțenilor le asigură, practic, evitarea retrogradării, inclusiv a locurilor de baraj. Meciul a fost deosebit de plictisitor în prima repriză, echipa lui Gică Hagi dovedindu-se lipsită de orice urmă de viziune și de viteză. Chindia a preferat să se apare, „înțepând”, uneori, jumătatea adversă pe contraatac.

În cea de-a doua parte, Viitorul a ieșit mai decisă de la vestiare. Deși calitatea jocului a fost una mediocră, dobrogenii au reușit să fructifice două situații. Prima oară, prin Chițu, în minutul 54, după o frumoasă incursiune a lui Boboc. A doua oară, prin Jo Santos, în minutul 84, care a expediat un șut deviat norocos în poarta adversă. În ultima etapă, pe 19 mai, Viitorul o va întâlni pe teren propriu pe Astra, în timp ce Chindia va juca, la București, cu Dinamo.


Final de meci! Viitorul câștigă cu 2-0 și este aproape salvată de la retrogradare.

Min. 90. Mare ocazie Chindia. Florea trimite pe lângă poartă, cu capul, dintr-o poziție bună.

Min 84. GOL Viitorul!! 2-0 pentru echipa constănțeană. A înscris Jo Santos cu un șut din careu, deviat, care-l păcălește pe Moldovan

Min. 80. Altă ocazie irosită de Popa. Șutul lui șterge însă bara porții lui Cojocaru. Viitorul a cedat brusc inițiativa jocului.

Min 79. Ocazie pentru Chindia. Șutul lui Popa e deviat, însă, în corner.

Min. 72. Un alt șut bun pentru Ciobanu, respins în corner de Moldovan.

Min. 60. Viitorul ratează o mare ocazie, centrarea lui Chițu spre Jo Santos fiind respinsă cu un ultim efort de Martac.

Min. 54. GOL Viitorul!! Marchează Chițu, din apropierea porții, după o incursiune superbă a lui Boboc.

Min. 47. Corner bătut bine de Ciobanu, dar Chițu nu nimerește mingea dintr-o poziție favorabilă.

A început a doua repriză! 

Pauză. 0-0 după o prima repriză plictisitoare.

Min. 42. Șut periculos al lui Ganea ce trece pe lângă poartă. Cea mai mare ocazie a Viitorului.

Min. 30. Viitorul ar vrea, dar nu poate. Joc lipsit de viziune și de viteză al echipei lui Hagi. Chindia se apără cu lejeritate, urcând rapid spre careul advers, pe contraatac.

Min. 22. Contraatac al Chindiei terminat cu un șut cu exteriorul al lui Neguț, dar prea slab pentru portarul Cojocaru

Min. 16. Un prim șut pe poartă al Viitorului, prin Ciobanu, reținut cu siguranță de Moldovan

Min. 15. Viitorul domină începutul de partidă, forțând deschiderea scorului, dar fără a avea vreo ocazie reală de gol. Se observă presiunea mizei mai mari din dreptul constănțenilor.

A început meciul!


Chindia Târgoviște – FC Viitorul este partida ce deschide „balul” etapei a 8-a din play-out. Înaintea partidei ce va avea loc pe stadionul din Buzău, considerat „acasă” de dâmbovițeni, cele două echipe au obiective diferite. Trupa lui Emil Săndoi a reușit o serie de 7 meciuri fără înfrângere, conducând clasamentul play-off-ului, cu 35 de puncte. Aproape sigur, Chindia va lupta în barajul pentru un loc în Conference League. Viitorul lui Gică Hagi se află la cel mai slab sezon în Liga 1. Dobrogenii au doar 2 puncte având față de echipele clasate pe locurile ce duc spre alt gen de baraj, cel de menținere în Liga 1. Astăzi, gruparea antrenată de Cătălin Anghel ar putea câștiga o uriașă gură de oxigen în lupta pentru evitarea unei mari rușini.

Ne dorim un rezultat pozitiv. La ultimul meci, cel cu Voluntari, a apărut o stare de relaxare, noi nu mai puteam pierde locul de baraj pentru cupele europene indiferent de rezultat. Avem probleme de efectiv pentru meciul de mâine: cei trei jucători împrumutați de la Viitorul nu pot juca, iar Pițian și Aioani sunt accidentați”, a declarat Emil Săndoi, antrenorul Chindiei, la conferința de presă dinaintea întâlnirii.

La rândul său, Cătălin Anghel, care nu se va putea baza pe Romeo Benzar, accidentat, a declarat că adversarii formează o echipă foarte puternică și organizată. În plus, Chindia nu a primit decât un gol în meciurile din play-out.

Chindia nu este întâmplător pe primul loc în play-out, sunt organizați, disciplinați. Acum 4 ani câștigam titlul, acum ne luptăm să ne salvăm de la retrogradare. Avem amintiri frumoase, dar trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut acum”, a spus Cătălin Anghel, antrenorul Viitorului.

Chindia Târgoviște - FC Viitorul, de la 20:30 | Viitorul lui Gică Hagi încearcă să oprească seria de invincibilitate a lui Emil Săndoi.
Chindia Târgoviște – FC Viitorul, de la 20:30 | Viitorul lui Gică Hagi încearcă să oprească seria de invincibilitate a lui Emil Săndoi

Echipele de start:

Chindia:D. Moldovan – Martac, C. Dinu, Celea, Kocic – Neguţ, Raţă, Dumitraşcu, A. Şerban – D. Popa, Neicuţescu
Rezerve: R. Pop, Fomba, Ad. Ioniţă, Corbu, Yameogo, D. Florea, Atanase, F. Mitrea, Berisha
Antrenor: Emil Săndoi

Viitorul: Cojocaru – R. Grădinaru, Mladen, Dobrosavlevici, Boboc – A. Ciobanu, Artean, Grameni – Chiţu, G. Ganea, Jo Santos
Rezerve: Căbuz, Grosu, Pedroso, C. Matei, Tsoumou, Dănuleasa, Ely, Buta, Pitu
Antrenor: Cătălin Anghel

Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti)

Chindia Târgoviște – FC Viitorul 0-2. Cum poți vedea rezumatul VIDEO al meciului

Viitorul a obținut o victorie uriașă în fața liderului din play-out, Chindia. Echipa lui Gică Hagi și-a asigurat în acest fel evitarea retrogradării din Liga 1. Partida a fost una mediocră, cu puține realizări din partea ambelor echipe, mai ales în prima parte. Viitorul a practicat un fotbal fără orizont, în timp ce Chindia a părut mulțumită să se apare și să contraatace, din când în când. În repriza a doua, jocul s-a mai iuțit, constănțenii ieșind mai deciși de la cabine. Golurile au picat aproape firesc, în minutele 54 și 84, autorii lor fiind Chițu și Jo Santos. Chindia a avut câteva ocazii, dar fără să le concretizeze. Astfel, într-un singur meci, târgoviștenii au primit mai multe goluri decât în precedentele 7 etape din play-out. Rezumatul partidei în puteți urmări mai jos.