Florin Niță, românul din echipa ideală a preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial. Cum arată cel mai bun „11”

Robert Zanfir / 17.11.2021, 20:59
Florin Niță, românul din echipa ideală a preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial. Cum arată cel mai bun „11”

Florin Niță a primit cele mai mari note din partea site-ului de monitorizare Sofascore, în preliminariile pentru Campionatul Mondial 2022. Portarul cehilor de la Sparta Praga este singurul român din „11”-le ideal al calificărilor, dar și singurul jucător deja eliminat din cursa pentru World Cup.

România a fost eliminată din cursa pentru Campionatul Mondial din Qatar, după ce naționala lui Mirel Rădoi a remizat, 0-0, cu Islanda. Victoria din ultima etapă a preliminariilor, 2-0 cu Liechtenstein, nu i-a mai ajutat pe tricolori să prindă barajul.

Florin Niță, în echipa ideală a preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial

Cu toate acestea, fanii naționalei au un palid motiv de bucurie. Florin Niță a fost ales de cunoscutul site de monitorizare, Sofascore, în echipa ideală a preliminariilor, zona europeană.

De remarcat, Florin Niță este singurul jucător din 11-le ales de Sofascore care nu s-a calificat la Cupa Mondială din Qatar sau nu este prezent la baraj.

Cum arată primul 11 al celor mai buni jucători din preliminarii Cupei Mondiale din Qatar – zona Europa:

Florin Niță (România – 7,34) – Harry Maguire (Anglia – 7,68), Virgil Van Dijk (Olanda – 7,58), Leonardo Bonucci (Italia – 7,58) – Steven Berghuis (Olanda – 7,91), Luka Modric (Croația – 7,83), Xherdan Shaqiri (Elveția – 7,87), Hakan Calhanoglu (Turcia – 7,77) – Dusan Tadic (Serbia – 8), Antoine Griezmann (Franța – 7,93), Memphis Depay (Olanda – 8,68).

Florin Niță (34 de ani) a devenit titularul naționalei după retragerea lui Ciprian Tătărușanu. Fostul portar al FCSB a jucat toate minutele și a primit 8 goluri în cele 10 partide jucate în aceste preliminarii.

Secretul lui Florin Niță

Dramele din copilăria lui Florin Niță sunt cunoscute de suporterii naționalei. Fostul portar al FCSB și-a pierdut tatăl pe când era un copil, iar mama în adolescență.

Greu încercat de viață, portarul a fost nevoit să se descurce singur, iar singurul său sprijin a fost sora sa.

Mă motivam când îmi aduceam aminte de vorbele domnului Bumbescu. Țin minte că eram la juniori și eram vreo 30 de copii într-o cămăruță, un fel de vestiar. Îmi aduc aminte și acum vorbele alea: «Uitați-vă bine la câți sunteți aici. Dintre voi, doar unul sau doi o să ajungă fotbalist».

Iar eu, în momentele alea, mă gândeam: «Doamne, ajută-mă să fiu eu unul dintre ăia doi!». Pe cuvânt! Asta mi-am spus eu dintotdeauna. Și tot timpul mă gândeam la vorbele astea”, a mai spus Florin Niță.

Nu conta că ploua torențial la antrenamente! Țin minte că eram cu degetele înghețate în teniși. Toți aveau ghete cu crampoane și eu nu aveam, eram în teniși.

Și puneam pungi și eram varză, dar tot stăteam acolo pe teren. Nu am avut, a trebuit să trag, să strâng din dinți ca să ies din… Să-mi îndeplinesc visul
Florin Niță, pentru ProSport.