SPECIAL. Florinel Coman a intrat într-un club select. Ce mari fotbaliști ai lumii au fost prinși conducând fără permis

Gabriel Peneș 24.02.2021, 20:02
SPECIAL. Florinel Coman a intrat într-un club select. Ce mari fotbaliști ai lumii au fost prinși conducând fără permis

Nu s-a transferat la Real Madrid, nici la Borussia Dormund sau Arsenal. Dar Florinel Coman a intrat într-un club select. Asta, după ce a fost prins conducând fără un permis valabil în România. Nu i s-a întâmplat doar lui, ci și unor nume grele ale fotbalului mondial. Întâmplător sau nu, majoritatea atacanți. Deosebirea este că jucătorul lui FCSB riscă inclusiv pușcăria dacă va fi găsit vinovat de instanță. Toți ceilalți s-au ales doar cu amenzi.

Florinel Coman a intrat într-un club select. Ce mari fotbaliști ai lumii au fost prinși conducând fără permis

Are viteză și la FCSB. Are și la volanul mașinii. Doar că i-ar fi trebuit și un permis valabil. Florinel Coman a intrat într-un club select. Dacă ar fi rămas „doar” la infracțiunea de depășire a vitezei legale, ar mai fi fost cum ar mai fi fost. Dar Coman nu doar că gonea cu 165 km/h pe Autostrada Soarelui, ci o făcea și fără permis. Cel puțin asta a fost concluzia polițiștilor care l-au oprit. E drept, atacantul de la FCSB a prezentat ceva ce aducea cu un carnet de conducere. Doar că era eliberat în Ucraina și nu e valabil la noi. Asta dacă s-o întâmpla să fie chiar valabil, în general.

Însă isprava l-a „transferat” pe Coman la un club „select”. Unul de anvergură mondială. Plin cu mari nume ale fotbalului prinse în aceeași situație. În acest club, jucătorul de 22 de ani e coleg cu Karim Benzema și Marcelo, de la marele Real Madrid. Cu Marco Reus, de la Dormund, dar și Carlos Tevez, fosta glorie de la Manchester United și Juventus. Și nu doar cu ei.

Florinel Coman a intrat într-un club select. Ce mari fotbaliști ai lumii au fost prinși conducând fără permis
Karim Benzema, atacantul de la Real Madrid, și-a arătat permisul de conducere abia după ce a fost amendat de două ori pentru conducere fără carnet/Sursa foto: Instagram – Karim Benzema

Benzema, „băiatul rău” al șoselelor din Spania

Marele atacant francez Karim Benzema este o adevărată spaimă a șoselelor din Spania. I s-a pierdut șirul tuturor amenzilor luate pentru depășire de viteză sau condus periculos. Dar Benzema(33 de ani) a fost surprins de două ori conducând și fără permis de conducere. În 2015, vârful lui Real Madrid a fost oprit de poliție în timp ce se afla la volanul unui Rolls Royce. Sigur, călcase și nițel cam tare pe accelerație. „Doar ”cu 80 de km/h în plus față de limita legală a zonei. Însă nici nu a putut prezenta un permis de conducere, anunța publicația spaniolă Marca.

Până la urmă, l-ar fi găsit pe acasă, prin imensa lui vilă din Madrid și l-ar fi pozat. Dar a încasat o suspendare pe 8 luni și 18.000 de euro amendă. Asta nu l-a oprit ca, la scurtă vreme, Benzema să umble iar brambura pe străzi. De data asta, la volanul unui Bugatti Veyron de vreun milion de euro. Iar oprit, iar scandal, iar amendă. Plus ridicarea bijuteriei de mașină de către poliție. Până la urmă le-a rezolvat pe toate, iar Benzema a câștigat de atunci, de 4 ori, Champions League.

Florinel Coman a intrat într-un club select. Ce mari fotbaliști ai lumii au fost prinși conducând fără permis
Florinel Coman a intrat într-un club select. Ce mari fotbaliști ai lumii au fost prinși conducând fără permis. Dar Marcelo, fundașul de la Real, și-a plătit amenzile în rate zilnice/Sursa foto: Twitter – Marcelotwelve@

Marcelo, omul care își plătește amenda în rate fixe pe 10 luni

Considerat, la un moment dat, cel mai bun fundaș stânga din lume, Marcelo (32 de ani) e și cel mai bun negociator de amenzi. Faimosul brazilian de la Real Madrid a „călcat pe bec”, prima oră, prin 2013. Fix acum 8 ani, de fapt, că era februarie. Nu s-a încadrat bine când a vrut să facă o întoarcere și, pac!, poliția. „Permisul?”. Marcelo a ridicat din umeri: „Nu, merci!”. Dar, tot a primit ceva, chiar și fără voia lui. O amendă de 6.000 de euro. Dar nu toată odată. Nuuuu! Ci câte 25 de euro pe zi, timp de 8 luni, conform espn.com. Și vorbim de un fotbalist care, la acea vreme, deja avea un salariu de 2 milioane de euro pe an.

Anul trecut, în martie, Marcelo, deja ajuns la o vârstă, și-o fi zis că n-ar strica să repete figura. Mașină, condus, viteză, 135 km/h, poliția zice „stop!”. Tot el era la volan, scria ziarul AS. Hai la judecător! De data asta, lucrurile s-au complicat un pic. Nu mult, doar că salariul lui Marcelo crescuse de vreo 5 ori de când nu se mai văzuseră. 6.000 de euro deja suna ridicol. Plus recidivist. 105.000 de euro amendă, să se învețe minte. Toți odată? Nici vorbă. Privirea caldă a lui Marcelo rămăsese aceeași. 350 de euro pe zi, vreme de 10 luni. Să fie 105.000 la final.

Florinel Coman a intrat într-un club select. Ce mari fotbaliști ai lumii au fost prinși conducând fără permis
Marco Reus, „creierul” Borussiei Dortmund a încasat o amendă colosală. El a condus fără permis vreme de 3 ani/Sursa foto: Facebook – Borussia Dortmund

Florinel Coman a intrat într-un club select cu Marco Reus, germanul care a încasat o amendă „nemțească”

Marco Reus (31 de ani), „creierul” Borussiei Dortmund, are figură de băiat bun și devreme acasă. Doar că în 2015 era, firește, mai tânăr și mai impetuos. Pe chestia asta avea să încaseze cea mai mare amendă primită de vreun fotbalist. Și, probabil, una dintre cele mai mari, în general, pentru acest tip de infracțiune. El a fost prins de reprezentanții poliției din Dortmund după ce se întorcea de la antrenamente, la volanul unui bolid Aston Martin Vanquish. Că își permitea o așa mașină, nu era o problemă. Doar că Reus nu avea permis. Și nici acasă nu-l uitase. Ci conducea așa cam de vreo 3 ani, după cum a arătat ancheta ce a urmat, conform digisport.ro.

Culmea, el mai fusese amendat de câteva ori pentru depășirea vitezei legale. Dar niciun polițist nu-i ceruse și carnetul de conducere. Na, Marco Reus, era perioada Jurgen Klopp, titlu în Bundesliga, finala în Liga Campionilor. Cum să-i ceri carnetul, așa, doar pentru că se grăbea omul? Dar și când l-au oprit, l-au „bubuit”. 540.000 de euro a fost amenda încasată de internaționalul german. Da, ceva peste jumătate de milion. Asta l-a determinat pe Reus să-și carnet. Nu chiar imediat, dar în anul următor.

Florinel Coman a intrat într-un club select. Ce mari fotbaliști ai lumii au fost prinși conducând fără permis
Carlo Tevez a „călcat pe bec” în timp ce era la volanul unui Bentley de 200.000 de euro/Sursa foto: Twitter – Carlitos Tevez@

Anglia, „țara” jucătorilor fără permis

Florinel Coman a intrat într-un club select. E un fel de-a spune, dar în Insulă au fost cam cele mai multe cazuri similare cu al lui. Și nu vorbim de fitecine. Carlos Tevez (37 de ani) a fost un erou pe Old Trafford-ul lui Manchester United. Atacantul argentinian a făcut furori, ulterior, și la Juventus. Dar în 2009 încă se afla Sir Alex Ferguson la comandă. Tevez, vreo 25 de ani, sânge fierbinte, contract bănos. Într-o zi se urcă în al său Bentley Continental GT Speed, relata The Guardian. Spre 140.000 de lire sterline costa. Cam 200.000 de euro, în banii celor care n-au ieșit din UE.

E oprit de niște „Bobby”, alintul polițailor englezi. Avea geamurile prea închise și nu se vedea în interior. Chestii fine, de altfel. Când l-au întrebat de „sănătatea” permisului, Tevez a dat-o în spaniolă bolborisită. Că nu acum, că nu e momentul, că adversarii-s de vină… La „Bobby” nu merge cu „știi cine sunt eu?”, nuuu… Bine, până la urmă treaba s-a rezolvat „subțire”. 1000 de lire sterline amendă. Și, important, 6 puncte de penalizare. Probabil, alea l-au deranjat cel mai mult pe cel poreclit cândva „noul Maradona”.

Florinel Coman a intrat într-un club select. Ce mari fotbaliști ai lumii au fost prinși conducând fără permis
Fostul atacant al lui Arsenal, danezul Niklas Bendtner, s-a ales cu 6 puncte de penalizare și o amendă de aproximativ 8.000 de euro/Sursa foto – Twitter – Squawka Footbal

Un alt fotbalist foarte cunoscut a fost danezul Nicklas Bendtner (33 de ani), fostul atacant de la Arsenal, retras acum. A pățit-o și el prin 2012, chiar când se afla „pe val”. De fapt, era împrumutat la Sunderland în acea vreme. De aici și mașina mai „sărăcuță”: un Audi de doar 40.000 de lire sterline. Spre 60.000 de euro, azi. A fost prins și fără permis și fără asigurare la automobil. „ Habar n-aveam! Am un prieten care se ocupă”, a explicat el, după cum scria Daily Mail. A scos din buzunar cam 5.000 de lire sterline pentru amendă. Vreo 8.000 de euro, adică. A, da! Și, firește, 6 puncte de penalizare. Dar și – cireașa de pe tort – 85 de lire cheltuieli de judecată. Cam 130 de euro.

Florinel Coman a intrat într-un club select. Ce mari fotbaliști ai lumii au fost prinși conducând fără permis
Florinel Coman a intrat într-un club select, al marilor fotbaliști prinși fără permis de conducere. Ca și Tammy Abraham, atacantul de la Chelsea/Sursa foto: Twitter – Tammy Abraham@

Tammy Abraham (23 de ani) e atacantul celor de la Chelsea. Împrumutat o vreme, din 2019 s-a întors în Stamford Bridge unde a devenit titular. Dar în 2017 era, poate, supărat de împrumutul la micuța Bristol. Și trebuia să facă ceva. Logic, nu? Au urmat: conducere periculoasă, lipsă permis, lipsă asigurare. Așa spunea Evening Standard la acea vreme. Verdictul: 5.000 de lire sterline amendă. Ați ghicit: și 6 puncte de penalizare. Așa că Florinel Coman a intrat într-un club select. Și-ar merita doar o amendă bună. Chiar dacă nu în rate…