Fost fundaș la Dinamo și Craiova: ”Am participat la blaturi. Și nu puține!”

Mihai Cheles 20.01.2021, 22:22
Fost fundaș la Dinamo și Craiova: ”Am participat la blaturi. Și nu puține!”

Fost fundaș la Dinamo și Craiova, printre altele, Angelo Alistar a recunoscut participarea la meciuri aranjate. Cu peste 200 de partide în primele două ligi din România, Angelo Alistar s-a gândit să renunțe la fotbal din cauza colegilor de club, a antrenorilor și conducătorilor, care „jonglau” după bunul plac cu destinele celorlalți.

Angelo Alistar s-a născut pe 2 august 1975, la Piatra Neamț, iar primii pași în fotbalul profesionist i-a făcut la Foresta Fălticeni. Se întâmpla în 1995, pe când avea doar 20 de ani. După un singur sezon, se întorcea acasă, la Piatra Neamț, unde avea să devină o legendă a clubului.

Fostul fotbalist a prins perioada de glorie a „cooperativei” din fotbalul românesc. O perioadă în care cluburile din provincie făceau alianțe și prietenii puternice sub același scop: salvarea de la retrogradare.

Formații precum FCM Bacău, Ceahlăul Piatra Neamț sau Gloria Bistrița sunt cele mai renumite pentru reciprocitățile vremii. Înțelegere era simplă: fiecare câștiga pe terenul propriu.

Fost fundaș al lui Dinamo și Craiova: ”Am participat la blaturi. Și nu puține!”

Angelo Alistar a jucat în patru perioade la Piatra Neamț: 1997-2000, 2001-2002, 2003-2004 și 2006-2007. A avut timp destul să prindă celebrele partide de legendă. Într-un interviu acordat celor de la GSP, fostul fundaș a oferit detalii din acea perioadă delicată pentru el.

Bineînțeles că am participat la meciuri trucate. Era o perioadă în care simțeai multe în jurul tău. Am atras atenția de multe ori antrenorilor, conducătorilor. Unii au luat-o de bună, alții mai puțin. Am auzit că făceau și jucătorii, fără ca oamenii din conducere să știe. Astea erau vremurile! Eram dezamăgit, deși nu eram participant activ. Chiar mă gândeam să renunț la fotbal! La Dinamo nu, dar la Piatra Neamț da. Și n-au fost puține, a recunoscut Alistar.

A marcat în proprie poartă la celebrul Dinamo – Manchester United, de pe Lia Manoliu

Angelo Alistar s-a transferat la Dinamo în 2002, însă nu a apucat să joace foarte multe meciuri.  A bifat 30 de partide în trei sezoane. A fost trimis, mai întâi, împrumut la Ceahlăul Piatra Neamț pentru un sezon, iar la întoarcere a fost trimis la echipa secundă a clubului.

Cu toate acestea, Alistar are un titlu câștigat cu Dinamo, în sezonul 2003-2004, când a bifat 11 partide. Următorul sezon, a fost titular în celebrul meci cu Manchester United, de pe Arena „Lia Manoliu”, în preliminariile Ligii Campionilor. În acel meci, în minutul 72, la scorul de 1-1, Angelo Alistar și-a introdus balonul în proprie poartă, stabilind scorul final, 2-1 pentru englezi.

Șase luni a mai rezistat la Dinamo, apoi a luat drumul străinătății. A semnat cu israelienii de la Hapoel Petah Tikva pentru următoarele șase luni. Apoi, s-a întors din nou la Ceahlăul Piatra Neamț. Până la retragere, Alistar a mai evoluat pentru CS Otopeni, Internațional Curtea de Argeș, Victoria Horia, Cimentul Bicaz și CS Pașcani.

Fost fundaș la Dinamo și Craiova: ”Am participat la blaturi. Și nu puține!”

Urmăriți Playsport.ro și pe