Fostul „copil” al lui Mircea Lucescu e devastat! Ce a pățit omul care a jucat la cele mai mari forțe ale Europei

Ștefănescu Dragoș / 10.12.2021, 22:41
Fostul „copil” al lui Mircea Lucescu e devastat! Ce a pățit omul care a jucat la cele mai mari forțe ale Europei

De-a lungul timpului, Mircea Lucescu a dat fotbalului mare o mulțime de fotbaliști. Unul dintre aceștia este brazilianul Douglas Costa. Fostul ”copil” al lui Lucescu este acum într-o situație fără precedent.

Fostul ”copil” al lui Mircea Lucescu este într-o situație fără precedent

Mircea Lucescu este recunoscut pentru flerul pe care îl are în a descoperi fotbaliști talentați pe care ulterior îi transformă în staruri internaționale. Unul dintre fotbaliștii descoperiți de Lucescu este brazilianul Douglas Costa, pe care l-a adus din Brazilia la Șahtior Donețk în perioada în care antrena echipa ucraineană. Ulterior, brazilianul a evoluat pentru Bayern Munchen și Juventus.

Intrat pe o pantă descendentă, Douglas Costa a fost împrumutat de Juventus pentru un an la echipa braziliană Gremio. În ciuda faptului că are jucători foarte valoroși în lot, Gremio Porto Alegre a terminat pe locul 17 în prima ligă braziliană. Astfel, echipa a retrogradat în eșalonul secund al fotbalului brazilian. Douglas Costa, Rafinha, Kannemann, Diego Souza și Lucas Silva sunt legitimați la formația Gremio. În 2017, echipa braziliană a cucerit Copa Libertadores.

Retrogradarea surprinzătoare a lui Gremio vine și pe fondul schimbărilor dese de antrenori. Echipa braziliană a avut parte de trei antrenori în acest sezon. După eliminarea prematură din Copa Libertadores, Renato Gaucho a fost demis iar în locul lui a fost adus Luiz Felipe Scolari. Nici acesta nu a reușit însă să redreseze echipa și a fost înlocuit cu Vagner Mancini. Acesta a adus câteva victorii, unele dintre ele importante, dar era prea târziu pentru a evita retrogradarea.

Douglas Costa, starul brazilian descoperit de Mircea Lucescu

În 2010, Douglas Costa a ajuns în Europa la Șahtior Donețk. Clubul ucrainian le-a plătit celor de la Gremio numai 8 milioane de euro în schimbul său. După 2 ani petrecuți la formația antrenată de Mircea Lucescu, brazilianul a fost vândut la Bayern Munchen. Bavarezii au plătit pentru Costa 30 de milioane de euro.

Timp de 2 sezoane, Douglas Costa a jucat excelent la Bayern Munchen, fiind unul dintre cei mai importanți jucători ai bavarezilor. Ulterior, brazilianul a fost împrumutat la Juventus. Torinezii au fost încântați de evoluțiile sale, iar în 2018 le-au plătit 40 de milioane de euro bavarezilor pentru un transfer definitiv. În sezonul trecut, Douglas Costa a jucat din ce în ce mai puțin la Juventus. Astfel, Costa a fost împrumutat înapoi la Bayern. Nici întoarcerea în Germania nu a fost de bun augur pentru jucătorul brazilian. Acesta a jucat numai 22 partide în toate competițiile pentru echipa bavareză, marcând un gol și oferind 3 assist-uri.

La începutul acestui sezon, Douglas Costa a fost împrumutat la echipa care l-a format, Gremio. Se pare însă că nici întoarcerea în țara natală nu i-a fost de bun augur lui Douglas Costa. Gremio a retrogradat la finalul acestei stagiuni în eșalonul secund al fotbalului brazilian.