Fotbalist homosexual se teme să-și dezvăluie identitatea: „Dacă se va afla, o să fiu crucificat”

Moldoveanu Camelia / 18.10.2021, 17:54
Fotbalist homosexual se teme să-și dezvăluie identitatea: „Dacă se va afla, o să fiu crucificat”

Mesajul cutremurător al unui fotbalist homosexual. Acesta se teme să-și dezvăluie identitatea din cauza suporterilor care s-au dovedit de nenumărate ori a fi xenofobi. Cazul lui amintește de Justin Fashanu, fotbalistul care s-a sinucis după ce a dezvăluit că este gay.

Sub protecția anonimatului, un fotbalist homosexual a dezvăluit că se teme pentru propria viață

Xenofobia (include rasismul și homofobia) este un subiect delicat în lumea fotbalului. Neacceptarea diversității afectează sportivi di lumea întreagă, iar în „sportul rege” să ai o orientare sexuală diferită aduce destul de multă ură din partea fanilor. Acest lucru a fost simțit din plin de către un fotbalist din Premier League care, sub protecția anonimatului, a mărturisit pentru The Sun că îi este frică să le spună oamenilor că este gay din cauza suporterilor.

Suntem în 2021 și ar trebui să fiu liber să spun oricui cine sunt. Însă adevărul este că suporterii mă vor crucifica”, a spus fotbalistul, cu referire mai ales la susținătorii adversarelor.

Fotbalistul din Premier League a apelat la terapie, dar și la ajutorul lui Amal Fashanu. Cel din urmă este nepotul lui Justin Fashanu, fotbalistul din UK care s-a sinucis la 37 de ani după ce a dezvăluit că este homosexual. Amal conduce o fundație împotriva homofobiei și rasismului din fotbal, fundație care poartă numele atacantului lui Norwich City, Nottingham Forest, Manchester City sau West Ham United.

Gică Popescu a condamnat scandările xenofobe din meciul Farul – Sepsi

În luna august a acestui an, ardelenii au venit cu niște acuze grave după ce suporterii gazdelor au scandat lozinci xenofobe. Oaspeții ar fi fost afectați de aceste manifestări. „Mereu ni se întâmplă asta, nu mai rezistăm. Ne vom retrage din campionat, dacă nu se vor lua măsuri” au amenințat oficialii celor de la Sepsi.

Clubul constănțean a dezavuat comportamentul suporterilor. Echipa de la marginea mării chiar a emis un comunicat prin care condamnă scandările xenofobe la adresa adversarilor. Cu toate acestea, Gică Popescu nu înțelege atitudinea oficialilor de la Sepsi. Fostul căpitan de la Barcelona consideră că aceștia caută scuze pentru eșecurile din acest start de sezon.

Ceea ce fac cei de la Sepsi arată lipsă de bărbăție, de neiertat la un sportiv de performanță. Mai și spui că ai reprezentat România în cupele europene, după care te plângi ca un copil că ai fost afectat de niște scandări. Păi, dacă ai clacat din cauza a 500 de suporteri, ce faci când o să joci cu 30.000 de oameni? N-ai ce căuta la nivel înalt! este atacul lui Popescu

Asta nu scuză atitudinea suporterilor, recunoaște și Popescu. Dar nu acesta a fost motivul pentru care echipa a pierdut.

Să fie clar, nu aprobăm aceste scandări. Regretăm aceste manifestări și deja am vorbit cu liderii galeriei. Dar nu acesta a fost motivul pentru care au pierdut. Acestea sunt povești. Dacă ești profesionist și ești concentrat când joci, nici nu auzi ce ți se strigă din tribună. O spune unul care are sute de meciuri disputate pe stadioane ostile, spune Popescu