Fotbaliștii lui City și Guardiola au petrecut în stradă, în ploaie, la Manchester după câștigarea Champions League. Grealish a fost din nou în centrul atenției

Bogdan Solomon 12.06.2023, 22:43

Fotbaliștii lui Manchester City au ieșit în stradă alături de Pep Guardiola pentru a celebra victoria din finala Champions League. Nici măcar ploaia nu le-a putut sta în cale.

Manchester City continuă petrecerea după câștigarea Champions League. Jucătorii și Guardiola au ieșit în ploaie

Manchester City a învins-o la limită pe Inter Milano, scor 1-0, grație golului marcat de Rodri, cucerind astfel Liga Campionilor pentru prima dată în istorie. Nu mai puțin de șapte ani a trebuit să aștepte Guardiola pentru această reușită.

Cum era de așteptat, petrecerea a fost pe măsură. Fotbaliștii și staff-ul tehnic s-au distrat timp de două nopți, iar în a treia a venit momentul să colinde străzile orașului Manchester într-un autocar descoperit, pentru a le prezenta miilor de fani superbul trofeu, în ciuda ploii torențiale.

Evenimentul a început cu întârziere din cauza unei furtuni, dar nimeni nu a părut deranjat. Șampania a curs în valuri, cu Jack Grealish într-o formă de zile mari, la fel ca în precedentele nopți. Acesta s-a dezbrăcat, a dansat și a cântat alături de suporteri. Nici Erling Haaland nu s-a lăsat mai prejos. În schimb, managerul spaniol și-a aprins un trabuc și s-a retras într-un colț, de unde a privit spectacolul oferit de elevii săi.

Manchester City a reușit o triplă istorică. Pep Guardiola, în al nouălea cer

Victoria din finala Champions League nu a marcat doar câștigarea celei mai importante competiții intercluburi după șapte de ani de așteptare, ci și un record uriaș. Manchester City a realizat tripla (Premier League, Cupa Angliei și Champions League), performanță cu care nicio altă echipă din Anglia nu se mai poate lăuda în secolul 21.

Rivala Manchester United a reușit acest lucru cu 24 de ani în urmă, la finalul sezonului 1998 – 1999, pe când era antrenată de legendarul Sir Alex Ferguson. Titlul l-a cucerit cu doar un punct avans față de Arsenal, Cupa Angliei după o victorie în finala cu Newcastle, iar trofeul suprem după ce s-a impus în fața lui Bayern Munchen.

Pep Guardiola a mai bifat tripla cu Barcelona, în sezonul 2008 – 2009, când a reușit să-și adjudece titlul, Cupa Spaniei și UEFA Champions League. Acum a reușit pentru a doua oară în carieră, pe banca „cetățenilor”.

„A fost scris în stele. Acest trofeu trebuia să fie al nostru. Este adevărat, nu am fost la cel mai bun nivel. După Cupa Mondială, echipa a făcut un pas în față, dar în această seară nu a fost cea mai bună versiune a noastră”, a declarat tehnicianul lui Manchester City, la finalul partidei de la Istanbul.

Urmăriți Playsport.ro și pe