Fotbalistul cu origini românești a refuzat Barcelona și Real Madrid! Va merge să-l înlocuiască pe Erling Haaland

Ștefănescu Dragoș / 10.12.2021, 08:01
Fotbalistul cu origini românești a refuzat Barcelona și Real Madrid! Va merge să-l înlocuiască pe Erling Haaland

Karim Adeyemi este unul dintre cei mai valoroși tineri fotbaliști ai Europei. Fotbalistul cu origini românești este curtat de marile echipe europene. După ce le-a refuzat pe Barcelona și Real Madrid tânărul atacant a ales echipa pentru care vrea să joace.

Karim Adeyemi a ales echipa pentru care va juca

Karim Adeyemi (19 ani) este noua senzație a fotbalului european. Fotbalistul cu origini românești a avut evoluții de senzație în tricoul echipei RB Salzburg. Reușitele din UEFA Champions League (3 goluri în 3 partide), forma pe care o arată, precum și golurile marcate în Bundesliga din Austria (10 goluri în 12 partide) au trezit interesul marilor echipe. Barcelona, Real Madrid și Bayern Munchen sunt echipele care și-au manifestat intenția de a-l transfera pe tânărul atacant.

Barcelona se află într-o perioadă de reconstrucție și a demarat negocierile pentru transferul lui Adeyemi. În ciuda ofertei făcute de Barcelona, Adeyemi a făcut o alegere surprinzătoare. Conform celor de la Bild, atacantul lui RB Salzburg s-a decis să meargă la Borussia Dortmund. Jurnaliștii germani notează că Adeyemi s-a înțeles deja cu Dortmund urmând să semneze contractul. Singurul lucru care lipseşte este doar ca echipele să se înțeleagă pentru transfer. În acest moment, între cerere şi ofertă există o diferenţă de cinci milioane de euro, dar şansele să se ajungă la o înţelegere sunt mari.

Dacă va ajunge la Borussia Dortmund, Karim Adeyemi va fi înlocuitorul perfect pentru Erling Haalnd care va pleca mai mult ca sigur vara viitoare.

Bayern Munchen îl vrea pe Karim Adeyemi

Bayern Munchen este foarte interesată de transferul lui Karim Adeyemi care ar putea fi urmașul lui Lewandowski la echipa bavareză. În cazul în care transferul s-ar materializa, Adeyemi s-ar întoarce în Bavaria, după ce a petrecut 2 ani (2010-2012) la academia super-campioanei din Bundesliga.

După ce a părăsit Bayern, Adeyemi a fost șase ani la juniorii lui SpVgg Unterhaching (club din Liga a 4-a germană). El a fost reperat de scouterii lui Red Bull Salzburg, unde a fost legitimat în 2018, dar a fost împrumutat la „clubul-soră” din a doua ligă austriacă, Liefering. Acesta este al doilea sezon în tricoul celor de la Red Bull Salzburg. În stagiunea 2020-2021, a bifat 38 de partide și 9 goluri în toate competițiile.

Întoarcerea lui Karim Adeyemi în Bavaria depinde de situația francezului Kingsley Coman. Bayern nu vrea să arunce cu banii, având în vederea situația economică globală. Oficialii clubului așteaptă ca fotbalistul francez să se decidă dacă își prelungește întelegerea sau daca semnează cu altă echipă. În funcție de decizia lui Coman, bavarezii vor decide dacă îl aduc pe Adeyemi pe Allianz Arena.