Fotbalistul de mare viitor care l-a impresionat pe Ianis Stoica: „Să ai asemenea pase de gol la 17 ani….”

George Drafta 18.11.2022, 10:49
Fotbalistul de mare viitor care l-a impresionat pe Ianis Stoica: „Să ai asemenea pase de gol la 17 ani….”

Ianis Stoica a fost marcatorul naţionalei U20 a României în partida împotriva Italiei, disputată la Arad şi încheiată cu victoria adversarilor, scor 2-1.

Atacantul vicecampioanei a avut o şansă imensă de egalare pe final de meci. Care transformată în gol i-ar fi ajutat pe tricolorii mici să evite înfrângerea. El a reluat pe lângă poartă o centrare venită de la Rareş Pop, fotbalistul celor de la UTA. Ianis Stoica l-a lăudat pe puştiul arădenilor, care are doar 17 ani.

”Cei care intrăm de pe bancă trebuie să o facem foarte bine, să ne ajutăm echipa. Din păcate am avut acea ocazie de a egala, dar asta a fost. Mai avem un meci cu Polonia, sperăm să câștigăm. Rareş Pop e un copil foarte bun, n-am văzut în viața mea. La 2005 să ai asemenea pase de gol… M-a servit de două ori, dar, din păcate, am înscris doar o dată”, a declarat fotbalistul de 19 ani la finalul întâlnirii de pe arena Francisc Neumann.

Rareş Pop, în tricoul
Rareş Pop, în tricoul „Bătrânei Doamne”

Ianis Stoica a punctat dintr-o lovitură de la 11m obţinută tot de el. Fiul fostului fotbalist Ianis Stoica a fost faultat în careu după ce a primit un assist ideal de la Rareş Pop. Apoi, jucătorul bănăţenilor l-a servit din nou ideal pe rivalul său din Superligă, însă execuţia ultimului nu a fost cadrată. Ianis Stoica nu a apucat să debuteze pentru naţionala de seniori a României, care a pierdut identic aseară în faţa Sloveniei, pe Cluj Arena.

”E dureros, dar eu comentez aici. Puteam face mai mult. Față de anul trecut e mai bine, sper să îmbunătățim jocul. Italia? Nu mi s-a părut calitate individuală foarte bună, dar au fost mai echipă, joacă de ceva timp împreună.

Azi puteam obține chiar și victoria, dacă eu înscriam la acea fază din final. Nu prea avem meciuri toți la echipele de club, dar când venim aici trebuie să dăm totul și să-l mulțumim pe Mister”, a adăugat fotbalistul celor de la FCSB.

Ascensiunea tinerei speranţe a Aradului

Rareş Pop a devenit unul dintre fotbaliştii tineri cu multă vizibilitate din fotbalul românesc. În ultimul timp, puştiul şi-a câştigat locul în echipa celor de la UTA, fiind alesul lui Ilie Poenaru şi mai apoi a lui Laszlo Balint pentru poziţia U21 din echipa roş-albă. El a debutat în Superligă, în luna mai, atunci când arădenii erau conduşi de pe bancă de Ionuţ Badea. Şi are acum în total 10 meciuri pentru fosta campioană în toate competiţiile.