Fotbalistul român dorit în locul lui Ștefan Radu la Lazio. “Este un regizor”

Bogdan Solomon 07.06.2023, 10:29
Fotbalistul român dorit în locul lui Ștefan Radu la Lazio. “Este un regizor”

Ștefan Radu s-a retras din activitate la finalul sezonului, dar un alt fotbalist român ar putea să îmbrace tricoul lui Lazio din această vară. Presa italiană anunță numele- surpriză aflat pe lista „biancoceleștilor” pentru perioada de mercato.

Lazio a pus ochii pe un alt fotbalist român după retragerea lui Radu Ștefan. Despre cine este vorba

După ce a încheiat stagiunea pe poziția a doua, asigurându-și locul în următoarea ediție a Ligii Campionilor, Lazio pregătește o campanie de transferuri spectaculoasă, care vizează, printre altele, întărirea liniei de mijloc. Cu atât mai mult cu cât vedeta Milinkovic-Savic ar putea da curs unei noi provocări.

Corriere dello Sport îl indică drept posibilă variantă pe Daniel Boloca, omul care a spus adio naționalei României pentru a îmbrăca tricoul Italiei, după ce Edi Iordănescu l-a introdus doar șase minute într-un meci amical. Acesta a fost om de bază în angrenajul lui Frosinone și a contribuit din plin la promovarea pe prima scenă a fotbalului italian. Are, însă, concurență serioasă, pentru că lista îi mai cuprinde pe Gedson Fernandes de la Beșiktaș Istanbul, Khephren Thuram de la OGC Nice și Marko Grujic de la FC Porto.

„Boloca este un regizor și în același timp un mijlocaș foarte inteligent din punct de vedere tactic, pe scurt poate acoperi mai multe roluri, și a fost unul dintre principalii artizani ai sezonului lui Frosinone. Lazio este puternic concentrată pe Liga Campionilor și studiază cu atenție piața pentru sezonul viitor”, a anunțat jurnalistul italian Alfredo Pedulla.

Boloca visează să joace pentru naționala Italiei

Într-un interviu acordat recent, Daniel Boloca a dezvăluit că așteaptă cu nerăbdare o nouă convocare din partea lui Roberto Mancini la echipa națională a Italiei după ce a refuzat să îmbrace tricoul României, deși își făcuse debutul. Potrivit spuselor sale, marele merit pentru evoluțiile impresionante din sezonul recent încheiat îi revine antrenorului Fabio Grosso.

„Echipa națională este un vis, dar chiar și un singur meci pentru prima reprezentativă ar fi un vis. Față de debutul lui la echipă, cred că m-am schimbat complet, atât la nivel uman, cât la cel fotbalistic.  La nivel de fotbal, am devenit mai conștient de responsabilitățile mele și acest lucru m-a împins să merg și să dau tot ce am mai bun.

Cei trei ani petrecuți în Frosinone m-au ajutat foarte mult să înțeleg această lume. Nu voi înceta să-i mulțumesc lui Grosso pentru că a avut încredere de la început în mine. Mi-a favorizat creșterea atât mental, cât și în ceea ce privește diferitele aspecte ale jocului. Îi mulțumesc lui, directorului și echipei”, a declarat mijlocașul de 24 de ani, citat de tuttomercatoweb.

Urmăriți Playsport.ro și pe