FOTO. Arena extraterestră a celor de la FC Barcelona. Imagini cu viitoarea „față” a celebrului Camp Nou

Gabriel-Alexandru Ioniță / 20.10.2021, 11:32

FC Barcelona caută metode pentru a rezolva problemele financiare cu care se confruntă în această perioadă. Iar una dintre variantele îmbrățișate de conducerea clubului catalan este reprezentată de modernizarea stadionului Camp Nou.

Chiar dacă pare paradoxal, întrucât acest proiect va costa clubul blaugrana nu mai puțin de 1.4 miliarde de euro până în 2025, din acel moment el va genera câștiguri substanțiale pentru catalani.

FC Barcelona își va moderniza și își va extinde stadionul

Noul Camp Nou ar urma să fie extins de la 99.000 la 110.000 de locuri. Ceea ce ar aduce un plus financiar considerabil din vânzarea de bilete și abonamente.

FC Barcelona va profita de perioada de pandemie, în care meciurile se dispută cu număr limitat de spectatori, pentru a realiza acest proiect.

Ei vor urma exemplul rivalilor de la Real Madrid, care au făcut același lucru în ultimul an și jumătate. Madrilenii deja au revenit pe Santiago Bernabeu după ce au evoluat pe terenul de antrenament de lângă acesta.

Pe acest model, Barcelona va juca meciurile de acasă din perioada modernizării Camp Nou pe terenul Johan Cruyff, pe care evoluează în prezent echipa feminină a clubului. Această arenă va beneficia și ea de anumite modernizări în viitorul apropiat.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, și sala polivalentă Palau Blaugrada va fi modernizată. Noul Camp Nou va fi dotat cu un acoperiș alcătuit din 30.000 de metri pătrați de panouri solare. Dar și cu un ecran uriaș pe care fanii vor putea urmări reluările fazelor din timpul meciului.

Ce a spus președintele Laporta despre acest subiect

Joan Laporta a subliniat recent importanța acestui proiect pentru viitorul clubului pe care îl conduce în acest moment. El a explicat că, odată cu încheierea lucrărilor, FC Barcelona va putea concura din nou la acest capitol cu rivalii de la Real și Atletico Madrid, care beneficiază în acest moment de stadioane ultra moderne.

Noul stadion Camp Nou este fundamental pentru viabilitatea acestui club și pentru viitorul său imediat. Impactul pe care îl va avea pentru Barcelona va fi unul vital astfel încât noi să putem concura cu rivalele noastre care au făcut deja ce era necesar. Luăm în considerare mai multe variante. Dar cel mai puternic candidat este stadionul Johan Cruyff”, a spus Joan Laporta în urmă cu 10 zile la postul de radio RAC1.

Lucrurile par ca se mișcă extrem de rapid și deja au apărut primele imagini cu noul Camp Nou. Așa cum va arăta el în 2025.

Mircea Lucescu, răspuns surprinzător pentru spanioli. Ce a spus despre plecarea lui Ronald Koeman de la Barcelona