FOTO. Noul stadion de milioane din Superligă e gata! Un oraș important din România are o arenă super-modernă

Olteanu Ștefan 08.12.2022, 14:42

FC Hermannstadt și-a dezvăluit noul stadion de milioane pe care va evolua în Superligă! Sibiu se alătură celorlalte orașe importante din România care beneficiază de arene de cinci stele.

Primarul din Sibiu și Răzvan Burleanu au tăiat panglica! Noul stadion de milioane din Superligă e gata

Miercuri, 7 decembrie, noua arenă de milioane din Superligă, Stadionul Municipal Sibiu, a fost oficial deschis. Primarului Astrid Fodor i s-a alăturat președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Cei doi au tăiat împreună panglica, după care au luat parte la un scurt eveniment organizat cu ocazia inaugurării stadionului.

Arena și-a deschis porțile pentru fanii lui FC Hermannstadt, pentru jucătorii echipei din Superligă, dar și pentru juniorii clubului. Cu toții au pășit pe gazon și au putut privi îndeaproape efectele modernizării care au fost aduse stadionului.

„Am finalizat lucrările de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu, o investiție amplă, în valoare de 211 de milioane de lei, finanțată exclusiv din bugetul local al Sibiului – deci, fiecare sibian a contribuit financiar la realizarea lui.

Acesta este un obiectiv necesar și mult așteptat, completând portofoliul de lucrări pe care le finanțăm în educație, sănătate și infrastructura rutieră, pentru transportul public și pentru biciclete.

Sibienii își doresc să facă sport și să vadă sport așa că, noi, ca administrație locală, investim în egală măsură și în acest domeniu precum și în obiective de timp liber, pentru ca Sibiul să fie un oraș în care se trăiește frumos”, a declarat Astrid Fodor, potrivit Sibiu.ro.

FC Hermannstadt – Farul Constanța se va juca pe noul stadion

Potrivit sursei citate, „Stadionul Municipal Sibiu a fost deja omologat de Federația Română de Fotbal și de Liga Profesionistă de Fotbal”. De asemenea, arena urmează în cel mai scurt timp să înceapă și procedura de omologare UEFA, în standardele gradului IV. Acest lucru va permite stadionului să găzduiască meciuri din cele mai înalte competiții europene.

Primul meci oficial care se va disputa pe Stadionul Municipal din Sibiu este programat sâmbătă, de la ora 19:00, când FC Hermannstadt și Farul Constanța se vor lupta în runda cu numărul 20 din Superliga.

Toate cele 13.013 locuri de la tribuna oficială, tribuna II și cele două peluze vor fi ocupate la ora meciului, deoarece biletele s-au vândut deja!

Facilitățile noului stadion din Sibiu

Potrivit materialului publicat pe Sibiu.ro, noua arenă pe care va evolua FC Hermannstadt dispune de următoarele facilități:

  • „Stadionul include vestiare pentru sportivi, antrenori și copii de mingi, săli de masaj, cabinete medicale, saune, o sală de antrenament și o sală de forță.
  • Acesta include spații generoase și pentru reprezentanții mass media, acestea însumând peste 3.500 de mp: sală pentru conferințe, spații de lucru generoase, cu acces la WiFi, trei studiouri TV, sală pentru crainici, camere pentru machiaj, etc.
  • La exterior, în tribuna I, tribuna II, peluza nord și peluza sud au fost create spații pentru amplasarea camerelor TV pentru transmisiuni. Trebuie menționat că sistemul de broadcasting este precablat pe fibră optică, o dotare modernă și utilă pentru transmisiuni. De asemenea, pentru carele TV a fost rezervată și o parcare, în colțul dinspre str. O. Goga.
  • Nocturna asigură iluminarea impusă de cerințele standardului UEFA. Pentru iluminatul terenului de joc se vor utiliza proiectoare, echipate cu lămpi cu LED. Aparatele utilizează fascicule luminoase foarte convergente care nu produc poluare luminoasă, consumul energetic fiind astfel redus.
  • Cele 2 tabele de marcaj, full color, fiecare cu dimensiunea 8,96 x 4,80 m, vor putea afișa logo-uri grafice, animații și vor prelua imagini LIVE. Tabelele sunt electronice, cu leduri cu EMC (compatibilitate electromagnetică) și sunt speciale pentru exterior, asigurând vizibilitate chiar și în lumina soarelui.
  • Stadionul oferă infrastructura pentru atletism și box.
  • Stadionul Municipal Sibiu este optimizat pentru persoanele cu dizabilități.
  • Locație nouă pentru concerte de calibru mare.
  • 21 de spații de alimentație publică”.

Mai multe imagini cu superba arenă pot fi văzute în galeria foto a articolului. Sursa foto: www.facebook.com/primariamunicipiuluisibiu.

Se văd buldozerele? Vești noi legate de stadionul „Dinamo”.

Urmăriți Playsport.ro și pe