FOTO. Puțini sunt cei care știu cum arată mama lui Max Verstappen. Toată lumea îi cunoaște pe tatăl și iubita noului campion mondial

Giosanu Catinca / 13.12.2021, 15:04

Sophie Kumpen, mama pilotului Max Verstappen (Red Bull), a avut o reacție uimitoare după ce tânărul de 24 de ani a devenit campion mondial. Femeia a recunoscut că a apelat la îngeri pentru a-l ajuta pe fiul ei să câştige primul titlul în Formula 1, transmite lesoir.be.

Mama lui Verstappen, emoţionată după reușita fiului ei

Sophie Kumpen a povestit pentru jurnaliștii din străinătate că a aprins numeroase lumânări în săptămâna în care fiul ei a devenit campion mondial.

Fiul meu a devenit bărbat anul acesta. Max s-a bătut ca un leu, fără a renunţa niciun moment. Pentru că trebuie să recunoaştem: Hamilton a fost cel mai puternic duminica aceasta!

Până la sfârşitul cursei, situaţia nu arăta bine. Şi apoi fiica mea mi-a trimis un mesaj, spunându-mi că maşina de siguranţă a intrat pe pistă. Uneori, este suficient să apelezi la îngeri. Iată, îngerii m-au ajutat.

Nu îndrăznesc să vă spun câte lumânări am aprins săptămâna aceasta! Nici nu îndrăzneşti să visezi la asta! Nici când s-a apucat de karting, nici măcar când a devenit campion în karting sau a debutat în F1. I-am urmărit pe Senna şi Prost pe podium şi mi se părea o lume inaccesibilă. Şi apoi, mai târziu, fiul tău se regăseşte brusc pe acel podium din Barcelona, câştigând prima sa cursă. Şi iată-l acum campion mondial! Imaginează-ţi asta!”, a declarat Kumpen, de origine belgiană, potrivit celor de la Het Laatste Nieuws.

”Sophie, a fost un pilot fantastic”

Max Verstappen a dezvoltat pasiunea pentru spotul în care a excelat de la mama sa. Sophie Kumpen a fost şi ea pilot de curse, fiind mai bună decât Giancarlo Fisichella, în 1992, şi decât Jarno Trulli şi Allan Simonsen, în 1995, prin prisma rezultatelor înregistrate în karting.

Sophie, mama lui Max, a fost un pilot fantastic. Când am concurat în karting, în 1995, ea era coechipierul meu, aşa că am văzut-o pilotând, am ştiut cât de bună este. Era şi ea şi regretata Lotta Hellberg… ele două erau incredibil de rapide.”, a scos în evidență fostul campion mondial de F1 Jenson Button.

Deşi este născut şi locuieşte în Belgia, Max Verstappen a ales să concureze cu licenţă olandeză, considerându-se mai degrabă ”olandez”. El a câștigat, duminică, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, a XXII-a etapă, ultima, a Campionatului Mondial de Formula 1 şi, totodată, primul său titlul mondial. Tânărul pilot a fost urmat de Lewis Hamilton, pe care l-a întrecut în ultimul tur. Spaniolul Carlos Sainz jr. (Ferrari) a completat podiumul.