FRF a preluat fotbaliștii sudamericani de la granița cu Moldova, după coșmarul trăit în Ucraina. Răzvan Burleanu a mers personal să îi întâmpine

Olteanu Ștefan / 28.02.2022, 08:35
FRF a preluat fotbaliștii sudamericani de la granița cu Moldova, după coșmarul trăit în Ucraina. Răzvan Burleanu a mers personal să îi întâmpine

Fotbaliștii sud-americani de la Șahtior Donețk și Dinamo Kiev au intrat, duminică seară, în România, prin vama Albița de la granția cu Moldova, unde au fost întâmpinați de un autocar al FRF și de președintele Răzvan Burleanu. Alături de sportivi s-au aflat și familiile acestora, iar grupul a fost format dintr-un total de 42 de persoane.

„De aici vor decola spre țara natală”. FRF a preluat fotbaliștii sud-americani de la granița cu Moldova, după coșmarul trăit în Ucraina

FRF a preluat, duminică seară, fotbaliștii sud-americani ai echipelor Șahtior Donețk și Dinamo Kiev care au intrat în țară pe la granița cu Moldova. Sportivii au fost însoțiți și de familii, iar la punctul de trecere de la vama Albița au fost așteptați de autocarul echipei naționale, dar și de președintele Răzvan Burleanu.
Nu mai puțin de 13 fotbaliști de la cele două formații au scăpat de calvarul pe care l-au trăit în ultimele zile în Ucraina, iar FRF.ro anunță că acum se vor putea îndrepta, în condiții de siguranță, spre casă. Ei au fost transportați de autocarul FRF până la baza sportivă de la Mogoșoaia, însă pe parcursul zilei de luni, 28 februarie, fiecare dintre ei va zbura în țara natală:

Printr-o acțiune comună cu Federația din Ucraina și cea din Republica Moldova, Federația Română de Fotbal, cu sprijinul autorităților din țara noastră, a reușit să aducă în România jucătorii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk.

Grupul format din 42 de persoane, fotbaliștii și familiile acestora, a intrat în România la miezul nopții și a fost așteptat de autocarul echipei naționale a României, care îi va transporta la baza tricolorilor de la Mogoșoaia. Luni, 28 februarie, aceștia vor decola spre țara natală”, a transmis FRF.

Sportivii lui Dinamo Kiev care au intrat în România dumunică sunt Carlos de Pena (Argentina) și Vitor “Vitinho” dos Santos (Brazilia), în timp ce de la Șahtior au fost preluați Junior Moraes (Brazilia), Fernando dos Santos Pedro (Brazilia), Pedro “Pedrinho” Victor da Silva (Brazilia), David Neres Campos (Brazilia), Maycon Andrade (Brazilia), Marcos Antonio (Brazilia), Vinicius Tobias (Brazilia), Domilson “Dodô” Cordeiro dos Santos (Brazilia), Ismaily Golçalves (Brazilia), Vitor “Vitão” Eduardo da Silva (Brazilia), Marlon Barbosa (Brazilia).

Răzvan Burleanu i-a întâmpinat pe fotbaliștii sudamericani sosiți din Ucraina
Răzvan Burleanu i-a întâmpinat pe fotbaliștii sud-americani sosiți din Ucraina. Sursa foto: FRF.ro.

Răzvan Burleanu: „Solidaritatea și întrajutorarea sunt valori ale fotbalului care trec de dimensiunile sportive”

Prezent la punctul de trecere de la Albița, din județul Vaslui, Răzvan Burleanu i-a așteptat pe jucători și a schimbat câteva cuvinte cu fiecare în parte. Ulterior, președintele FRF s-a fotografiat alături de cei 13 sportivi și a oferit și o scurtă declarație:

Acestea sunt momentele când solidaritatea, întrajutorarea sunt valori ale fotbalului care trec de dimensiunile sportive și intră în cele ale umanitarismului. Este modul în care noi, FRF, ne exprimăm sprijinul față de victimele acestui război sângeros din Ucraina. Vom continua să ajutăm fotbalul ucrainean să treacă peste încercări”, a transmis răzvan Burleanu.

FRF a anunțat deja naționalele Ucrainei că sunt așteptate în România, unde își vor putea disputa în condiții optime următoarele meciuri pe care le au programate.