Frumusețea ajunsă în posesia magnatului Ion Țiriac. Câți bani a cheltuit omul de afaceri pentru a o avea

Giosanu Catinca / 29.04.2022, 11:42
Frumusețea ajunsă în posesia magnatului Ion Țiriac. Câți bani a cheltuit omul de afaceri pentru a o avea

Ion Țiriac a achiziționat încă o bijuterie pe patru roți. Magnatul român a simțit nevoia să adauge încă o mașină de lux coleției sale impresionante. Câți bani a cheltuit omul de afaceri pentru a o avea.

Ion Țiriac adaugă un nou model la colecția de mașini

Țiriac și-a pus în cap să reînvie istoria Mustang Mach 1. Producătorul auto american a prezentat anul trecut un nou exemplar de excepție. Mai precis, este vorba despre Mustangul Mach 1 Coupe. Ion Țiriac a achiziționat și el un astfel de model.

Mustangul Mach 1 Coupe este echipat cu un motor V8 și dezvoltă 460 CP și 529 Nm. Cutia de viteze are 10 trepte care pot fi comutate manual cu ajutorul padelelor dispuse pe volan. Mai mult, cutia de viteze are sistem propriu de răcire.

Cei care au fabricat noul Ford Mustang Mach 1 Coupe l-au descris drept „cel mai capabil Mustang comercializat vreodată în Europa”.

Cum arată ultima mașină din colecția lui Ion Țiriac

Noul Ford Mustang Mach 1 Coupe atinge 100 km/h în doar 4,3 secunde, în timp ce modelul produs în 1969 ajunge la 100 km/h în 6,6 secunde.

Mach 1 reprezintă pentru mine o etalare a forței și a viziunii americane asupra automobilului cu valențe sportive. Este un simbol al istoriei auto, un etalon al industriei și un reper al mărcii Ford – unul dintre cei mai importanți constructori auto ai tuturor timpurilor. La 50 de ani distanță iată că Ford încă produce mașini remarcabile, capabile să capteze emoție în spatele volanului. Țiriac Collection este o casă a istoriei auto, iar noul model Mach 1 își merită pe deplin locul în galerie.”, a declarat Ion Țiriac.

Câte autoturisme se găsesc în galeria privată a lui Ion Țiriac

Ion Țiriac și-a inaugurat galeria cu mașini în luna noiembrie a anului 2013. „Țiriac Collection” are o suprafață de aproximativ 4.300 mp, suprafață pe care regăsim modelele celor mai importanți producători auto precum: Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Jaguar, Cadillac, Ferrari, Aston Martin, Maserati, Ford, Chevrolet, Harley Davidson și Indian Scout.

Din pasiune pentru mașini, am colecționat vehicule fabricate începând cu anii 1899. Am acum bucuria de a împărtăși această pasiune cu vizitatorii galeriei. O parte din istoria evoluției auto se regăsește în această colecție.”, a declarat Ion Țiriac la evenimentul de lansare.

Magnatul i-a promis fiului său că îi va da o mașină, când era adolescent, dar i-a oferit-o abia după douăzeci de ani.

Feciorului meu, când a avut 15 ani, vorbesc serios, îi zic: ‘Bă, ia și tu una, dă-le dracu! Care vrei tu!’ Zice: ‘Asta!’. ‘Bun, când oi avea 35 de ani, vii la mine și o iei!’.”, a povestit Ion Țiriac în cadrul unui eveniment în care a prezentat un Porsche 911 Targa 4S, evaluat la aproximativ 200.000 de dolari.