Gabi Tamaș în alb și negru. Mai mult în alb

Radu Oprișan 28.01.2021, 23:56
Gabi Tamaș în alb și negru. Mai mult în alb

Zilele trecute, Playsport a publicat un material exclusiv bazat pe dezvăluirile avocatului istraelian Eitan Stoler, cel care l-a scăpat pe Gabi Tamaș de închisoare când cu incidentul din Israel, petrecut pe vremea în care românul juca la Hapoel Haifa. Materialul pornea ca o acuză la adresa lui Tamași și, initial, trebuie să mărturisesc că m-am alarmat. „Ce năzdrăvănii o mai fi făcut al nostru?! Iar vreun șpriț, viteză nelegală, s-a bătut cu cineva?„ m-am întrebat cu toate fantomele trecutului bulucite în gînduri.

Numai că, povestea avocatului părea să pornească acuzator, iar pe parcurs îl cauționa punct cu punct pe Tamaș. Aflăm că jucătorul nu i-a plătit onorariul de aproximativ 15.000 de euro avocatului, care și-a recuperat banii de la club. Club care nu l-a mai plătit pe jucător. Tot Eitan Stoler povestește că l-a impresionat suferința lui Tamaș în zilele de arest și că ține la jucător ca la un frate. Tot de la avocatul israelian aflăm că Gabi e cel mai bun apărător din istoria lui Hapoel și că, pe timpul arestului, fanii au organizat o mișcare de susținere fără precedent pentru fotbalistul român, pichetând tribunalul și scandând numele lui Tamaș!

Până la urmă, cearta avocatului nu e decît o dojană

Ce aș reține e că, în sfârșit, cineva îl tratează cu omenie pe Gabi Tamaș. OK!, fotbalist consacrat ca un trouble maker, în care s-a lovit cu voluptate, de câte ori a greșit. Să fim naivi să credem că, loviturile plasate de patroni de club, de manager, de antrenori și mai cu seamă de jurnaliști, l-au corectat pe Gabi? Noi, ceilalți fiind, evident, perfecți. Morali și fără de greșală!

A trebuit să vină un avocat din nordul Israelului care să ne arate cum poate fi tratat un zbanghiu consacrat, așa cum e Gabi Tamaș. Nu cumva, dacă toți cei care l-au lovit pe Tamaș de-a lungul timpului, ar fi găsit înțelepciunea să-l corijeze, nu ar mai fi existat un etern caz Tamaș?!

Hai să vă dau un exemplu: Ioan Andone: nu i-a răspuns cu brutalitate lui Gabi de câte ori a greșit. Când a avut Tamaș cea mai bună perioadă din carieră? La Dinamo, cu Ioan Andone! Pe cine sună Gabi ca pe un părinte atunci cînd îi este greu? Ați ghicit, pe Andone!

 

Urmăriți Playsport.ro și pe