Gabi Tamaș și-a dat acordul să joace pentru Universitatea Craiova, dar regulamentul UEFA l-a blocat la Petrolul

Robert Zanfir 20.08.2022, 16:19
Gabi Tamaș și-a dat acordul să joace pentru Universitatea Craiova, dar regulamentul UEFA l-a blocat la Petrolul

Gabi Tamaș (38 de ani) a fost dorit de Universitatea Craiova, pentru a juca, joi, în returul cu Hapoel Beer Sheva. Mirel Rădoi a declarat imediat după manșa tur că Paul Papp va fi pedepsit drastic în urma eliminării suferite la Severin. Antrenorul a cerut de urgență un fundaș.

Gabi Tamaș a fost la un pas de a-și trece în CV al 19-lea club din carieră. Fostul internațional al României și-a dat acordul de a se transfera pentru un meci la Universitatea Craiova. Mirel Rădoi l-a cerut în Bănie, pentru a suplini absența lui Paul Papp. Fundașul a fost eliminat în manșa tur a playoff-ului cu Hapoel Beer Sheva, în urma unui scandal la vestiare. Gestul a provocat replica furioasă a oficialilor olteni, care l-au pus pe zid pe fostul jucător de la Vaslui, FCSB sau Chievo.

Transferul lui Gabi Tamaș de la Petrolul la Universitatea Craiova, blocat de UEFA

Gabi Tamaș a devenit rapid un idol pe „Ilie Oană”. Fanii l-au adoptat, în ciuda trecutului său dinamovist. Tamaș a devenit lider nu doar pe teren și în vestiar, dar și în club. A cerut ca echipa să schimbe stilul de joc, pentru a putea supraviețui în primul sezon de la revenirea în Superliga.

Totuși, Petrolul l-ar fi putut pierde pe Gabi Tamaș pentru un meci. Mirel Rădoi l-a cerut la Universitatea Craiova, pentru a suplini absența lui Paul Papp. Fundașul și-a dat acordul și a avut sprijinul clubului, dar mutarea a fost blocată de UEFA.

Conform regulamentelor, un jucător nu poate fi înscris pe foaia UEFA între cele două manșe ale unui tur, ci doar între tururi. Concret, dacă ar fi ajuns în Bănie, Tamaș nu ar fi putut juca în Israel, ci doar după eventuala calificare în grupele Conference League.

„Da, a existat un interes real pentru Gabi Tamaș să joace meciul dintre Hapoel Beer Sheva și Universitatea Craiova. Am discutat și cu jucătorul aseară. I-am spus că, dacă el își dorește să joace acest meci, nu ne vom opune și vom găsi o soluție numai dacă va putea fi trecut pe lista UEFA.

Da, și el ar fi fost de acord. Nu a spus nu, a spus să ne gândim la meciul cu FC U Craiova mai întâi. Eu am fost adeptul unei astfel de colaborări în 2014, când CFR avea un meci dificil și avea anumite probleme de lot, iar un rezultat pozitiv i-ar fi calificat în grupele competiției europene. Nu a găsit ecou această idee a mea, deși ambele părți ar fi avut de câștigat, inclusiv jucătorii. Era vorba despre Alibec și Budescu.

Tamaș nu putea fi trecut pe lista UEFA între turul și returul unui joc, astfel că varianta a picat. Nu văd un lucru rău să susții o echipă să obțină rezultate bune pentru fotbalul românesc. Nu am discutat aspecte financiare, dar am discutat și cu sponsorii noștri, le-am expus această variantă. Sigur că ar fi existat și niște riscuri. Ar fi trebuit să ne așezăm la masă și să luăm în calcul orice problemă, doar că nu a mai fost cazul”, a declarat Costel Lazăr la ProArena.

Tamaș a avut acordul Petrolului

Gabi Tamaș a jucat deja 6 partide în tricoul Petrolului. Fundașul a ajuns la Ploiești după ce s-a despărțit de FC Voluntari.

„Ştim anumite discuţii care au fost. Suntem bucuroşi că-l avem pe Gabi lângă noi. Dacă nu poate fi trecut pe lista UEFA, discuţiile sunt stopate, dar cu siguranţă suporterii noştri aveau un cuvânt de spus la acest lucru”, a spus Claudiu Tudor, directorul sportiv al Petrolului.

Sunt foarte supărat pe Paul. Dacă ar fi fost în timpul partidei o poziționare greșită, un fault, astea se pot remedia după, dar sigur e cel mai important meci al clubului în ultimii 20-30 de ani și ajungem într-o situație din asta… mai erau 3 minute înainte să înceapă repriza și am aflat că suntem în 10. A trebuit să renunțăm la Elvir ca să putem să-l avem pentru partidele din campionat și să atacăm spațiile cu viteza lui Ivan. I-am spus lui Elvir că îmi pare rău, dar trebuie să iau acestă decizie pentru echipă.

Absolut. Papp va trebui să plătească o amendă pe care o vom stabili împreună cu clubul. Nu vreau să fie vorba de o amendă de doar câteva sute sau mii de euro. Pentru asta trebuie să suferim cu toții.

Va trebui să aducem un fundaș central măcar pe banca de rezerve, dacă nu titular.
Mirel Rădoi, după Universitatea Craiova – Hapoel Beer Sheva 1-1.

Urmăriți Playsport.ro și pe