Sorin Cârțu, fără pic de milă pentru Paul Papp: „O idioțenie. Un gest grotesc, de barbar. Nu e prima dată”

Gabriel-Alexandru Ioniță 19.08.2022, 00:01
Sorin Cârțu, fără pic de milă pentru Paul Papp: „O idioțenie. Un gest grotesc, de barbar. Nu e prima dată”

Sorin Cârțu a avut un discurs extrem de dur la adresa lui Paul Papp, după ce fundașul central al lui CSU Craiova a fost eliminat la pauza meciului cu Hapoel Beer Sheva, după un conflict cu un adversar, pe culoarul ce ducea către vestiare. Președintele clubului oltean a ținut să sublinieze că nu este prima dată când fotbalistul de 32 de ani face un astfel de gest, catalogat de el drept „iresponsabil”.

Sorin Cârțu s-a dezlănțuit la adresa lui Paul Papp după meciul cu Hapoel

Fostul mare fotbalist al „Craiovei Maxima” s-a arătat frustrat de faptul că în prima repriză echipa lui a jucat foarte bine și și-a dominat adversarul. Iar acest lucru nu s-a mai putut repeta și în partea secundă, în condiții de inferioritatea numerică, până în minutul 73, când și fostul dinamovist Hatem Elhamed a fost eliminat.

„I-am avut în mână, dar dacă ai în echipă iresponsabili. La 30 şi ceva de ani, am pretenţii de la Papp. El trebuie să fie un mobilizator, un organizator al compartimentului defensiv prin ceea ce reprezintă, încurajări şi plasament. Nu e la prima! Poate că trebuia să se ia o atitudine din asta mai agresivă împotriva lui pentru ce a făcut cu FC U. E un gest incalificabil să-l ataci pe Compagno cu cotul la 16 metri, să primeşti penalty şi să-i bagi în joc.

Probabil am fost superficial. Dar, la ce s-a întâmplat acum, Papp îşi va aduce aminte aminte toată viaţa lui de ce s-a întâmplat. Nu o putem cataloga ca prostie sau neşansă. Când faci prima dată e ghinion, dar când faci multe de genul ăsta e idioţenie. Îmi pare rău să spun asta despre un jucător cu familie, cu copii. Trebuia să încerce să califice echipa, nu e posibil! Faci pe Rambo? Gesturile astea se făceau pe timpul meu pe la Petroşani. Şi atunci se considera un gest deplasat, grotesc, de barbar.

Dar în 2022? Să faci aşa ceva în 2022? L-ai împins, dar, dacă te-a provocat, de ce nu ai căzut să ia el roşu? Băieţisme ieftine! Dacă e posibil aşa ceva, să prejudicieze un interes al clubului, al colegilor, un interes major pentru clubul ăsta”, a spus Sorin Cârțu potrivit Prima Sport.

Nu e prima dată când Papp îi pune în pericol lui Rădoi o calificare în cupele europene

În continuare, Cârțu a subliniat din nou cât de importantă este această dublă pentru istoria clubului din Bănie. De asemenea, el a adus în actualitate și faptul că Papp l-a mai „îngropat” o dată pe Mirel Rădoi în cupele europene, în 2015, pe vremea când cei doi erau la FCSB și s-au duelat cu Partizan Belgrad în preliminariile Champions League.

„Sunt două meciuri capitale pentru ce reprezenta clubul ăsta din 2013, de când a apărut Universitatea Craiova în fotbalul românesc. Ai avut adversarul în mână 25-30 de minute şi tu ce faci, mă? Laşi echipa în zece pentru băieţismele ale tale, pe un orgoliu personal? Este inadmisibil, incalificabil, nu poţi! Nu merită să vorbeşti despre aşa ceva, să te uiţi la un jucător de tipul ăsta. Când joci pe asemenea sume, glorie sportivă, toate adunate în două meciuri. Tu supui adversarul, te pregăteşti de repriza a doua şi el ce face, domnule!?

Nu vorbim despre viitor acum. Suntem la cald, vorbim de mâine încolo. Dar trebuie analizat. Este un jucător sub contract, va ţine mintea toată viaţa şi nu va uita niciodată roşul ăsta. Nu există uitat! Dacă ne calificăm, să dea Dumnezeu, nu e meritul lui. De ce să uit ce ai făcut tu? Cu ce mă ajuţi tu, Papp, la calificarea asta? Am făcut nu ştiu câte discursuri, am transmis conştientizarea fiecărei secunde din partidele astea. Şi tu ce faci, mă, care e aportul tău la tot chinul ăsta, la toată participarea asta emoţională?

„Săracul Mirel, e a doua oară când îl îngroapă”

Tu ne strici gestul emoţional cu gestul tău? Cât de iresponsabil să fii? Jucător cu experienţă, cu ani în străinătate, cu familie acasă. De ce te-ai dus azi la Severin? Nu te mai interesează prima de 15.000 de euro? Băi, iresponsabilule, poate pe noi ne interesează grupele! Vino şi spune că nu te interesează. E posibil aşa ceva, când toată suflarea craioveană era conectată la aşa ceva?

Dacă nu eşti născut în zona asta….Eşti profesionist, nu ai o zi întârziere la bani. O zi, un minut! Şi tu ce faci, nu te poţi concentra? Am apelat toţi la voi să vă concentraţi maximal la două partide şi nu vezi interesul clubului? Ai salariu, băi, băiatule, ai salariu! Ce să fac, să-l bag sub preş? Merită să-l bag sub preş? L-am băgat la meciul cu FC U Craiova…Săracul Mirel, e a doua oară când îl îngroapă, că l-a mai îngropat cu Partizan”, a mai spus Sorin Cârțu.

CITEȘTE ȘI După ce a fost făcut praf de Rădoi, Paul Papp este apărat de colegi: „Nu merita roșu”