Gabi Torje a vorbit deschis despre plecarea de la Dinamo. Mesajul ferm al căpitanului „câinilor”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 07.12.2021, 12:37
Gabi Torje a vorbit deschis despre plecarea de la Dinamo. Mesajul ferm al căpitanului „câinilor”

UPDATE Gabi Torje a lămurit subiectul plecării sale de la Dinamo

Căpitanul „câinilor” a transmis pe Facebook un mesaj în care dezminte informația apărută în presă și îi asigură pe fanii dinamoviști că nu va părăsi echipa în acest moment extrem de dificil. De asemenea, mijlocașul de bandă a ținut să precizeze și detaliile financiare ale contractului său cu clubul din Ștefan cel Mare.

Vreau să încep prin a spune că nu aș pleca niciodată de la Dinamo într-un moment atât de greu.
Din nou mă văd nevoit să spun că nu este adevărat ce apare prin presă.

Înainte de a scrie un articol, profesionist și corect din partea autorului ar fi să se informeze sau să mă sune direct pe mine pentru a fi sigur că nu greșește și nu oferă lucruri neadevărate atât publicului site-ului, cât și suporterilor lui Dinamo.

„Am primit ambele salarii. Am 3000 de euro, se poate ajunge până la maximum 5000”

În primul rând eu am primit ambele salarii, iar salariul meu nu este cel scris în articol. Salariul meu este de 3000 de euro, plus bonusuri și poate ajunge maximum până la 5000 de euro.
Așadar, vreau să asigur suporterii lui Dinamo că mintea mea este doar aici și la cum să ieșim mai repede din situația grea în care ne aflăm, nicidecum să plec de la clubul pe care îl iubesc și nu-l pot părăsi într-un asemenea moment”, a transmis Torje.


Gabi Torje a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Dinamo de la revenirea sa la clubul din Ștefan cel Mare, care s-a produs la începutul lunii septembrie. Mijlocașul de bandă în vârstă de 32 de ani a semnat din postura de jucător liber de contract. În luna aprilie a acestui an el s-a despărțit de cei de la Bandirmaspor, din Liga 2 turcă.

Torje și-a pus destul de repede amprenta pe jocul „câinilor” prin determinarea și „răutatea” de care a dat dovadă. Mai mult, el a avut și realizări concrete, marcând 4 goluri și oferind și o pasă decisivă în cele 10 meciuri jucate în acest sezon de Liga 1.

Gabi Torje s-ar fi săturat de tensiunile și de situația sportivă de la Dinamo

Chiar și cu aceste eforturi ale fostului internațional român, situația lui Dinamo nu s-a îmbunătățit. Ba chiar dimpotrivă. De la venirea lui Gabi Torje, echipa din Ștefan cel Mare nu a mai câștigat niciun meci.

Mai mult, atmosfera de la echipă este una extrem de tensionată. Au existat recent mai multe „clinciuri” între Mircea Rednic și unii jucători importanți ai lui Dinamo. Cum ar fi Cosmin Matei și Steliano Filip. Ba chiar au existat zvonuri conform cărora și Torje ar fi avut niște discuții mai aprinse cu antrenorul lui Dinamo.

Cei trei sunt cei mai experimentați jucători dinamoviști în acest moment și sunt asimilați cumva ca niște persoane extrem de atașate de acest club din punct de vedere sentimental. Din acest motiv pe ei se pune și o destul de mare presiune în această perioadă dificilă pentru Dinamo.

Și se pare că Gabi Torje s-ar fi săturat de această situație. GSP anunță că acesta este deranjat de faptul că el este considerat unul dintre principalii vinovați pentru rezultatele slabe, alături de Matei și Filip. Dar și de conflictul dintre jucători și Mircea Rednic.

În acest context, el ar fi decis să se despartă de Dinamo în pauza de iarnă. Conform sursei citate, Torje are o clauză în contract conform căreia poate să își rezilieze oricând contractul, în cazul în care restituie clubului banii pe care i-a primit până în acel moment.

Căpitanul lui Dinamo își poate rezilia contractul în orice moment

Iar suma totală se ridică la circa 7.000 de euro. Ceea ce reprezintă salariul pe luna octombrie. Gabi Torje a revenit la Dinamo imediat după ce „câinilor” le-a fost ridicată interdicția la transferuri de către FIFA, la insistențele antrenorului de atunci, Dario Bonetti. Dar și ale lui Nicolae Badea.

O eventuală plecare a lui Torje ar reprezenta o mare pierdere pentru Dinamo, el fiind în acest moment cam singurul lider autentic din vestiarul alb-roșilor. Fapt subliniat chiar de Mircea Rednic recent. „Încă nu avem lideri la Dinamo, în afară de Torje nu am văzut vreun jucător care să se impună și în afara terenului, și în teren”.

Gabi Torje este suspendat pentru meciul lui Dinamo de pe teren propriu contra Chindiei Târgoviște din etapa cu numărul 19 din Liga 1 din cauza cumului de cartonașe galbene. El a fost avertizat în finalul partidei cu Academica Clinceni, disputat vineri la Giurgiu.

VIDEO EXCLUSIV. Florin Bratu regretă că a lăsat Federația pentru Dinamo. „Nu aș mai face asta”