Gafă uriașă la premierea lui David Popovici! Steagul României a lipsit de pe catarg, iar sportivul nostru a găsit o soluție genială

Robert Zanfir 13.08.2022, 22:48
Gafă uriașă la premierea lui David Popovici! Steagul României a lipsit de pe catarg, iar sportivul nostru a găsit o soluție genială

Steagul României nu a apărut pe ecranul din spatele podiumului de la Foro Italico, în momentul în care David Popovici a primit medalia de aur câștigată după cursa de 100 de metri liber. Românul a stabilt un nou record mondial și a devenit cel mai rapid înotător din istorie.

David Popovici este nu doar erou național, dar a devenit un simbol al lumii întregi. Presa internațională vorbește despre performanța istorică a românului în termeni dintre cei mai aleși. „Este oare om?” se întreabă jurnaliștii. Gazzeta dello Sport scrie despre „Ultimul Tarzan din înotul mondial”.

Gafă uriașă la premierea lui David Popovici! Steagul României a lipsit de pe catarg

În toată această euforie. David Popovici a avut parte și de un moment mai puțin plăcut la Roma. La festivitatea de premiere, steagul României nu a apărut pe tabela din spatele podiumului, deși cel al Ungariei și al Italiei au fost prezente. Maghiarul Milak Kristof a câștigat argintul, iar bronzul a fost luat de italianul Alessandro Miressi.

Organizatorii au avut o explicație pentru gafa făcută. Conform Gsp, italienii au pus totul pe seama unei erori tehnice. Au explicat că imaginea steagului apărea în camera de control, în timp ce pe ecranul din spatele podiumului nu a fost redată.

David Popovici nu s-a arătat afectat de întâmplare. Cu naturalețea caracteristică, românul a preluat un steag al României aruncat din tribune și l-a așezat pe umeri.

David Popovici, cel mai rapid înotător din istorie

După recordurile de la Campionatul Mondial de la Budapesta, David Popovici și-a făcut de cap și la Roma. A plutit pe apă la Foro Italico, în bazinul despre care spunea că este dintre cele mai frumoase din lume.

Bucureșteanul a oprit cronometrele la 46,86 secunde și a bătut recordul mondial deținut de brazilianul César Augusto Cielo Filho din 2009. Brazilianul a reacționat imediat după cursa fabuloasă de la Roma:

Știam că se apropie ziua asta… Și a făcut-o! Recordul meu mondial la 100 de metri liber a fost doborât după 13 ani! Felicitări, Popovici!

Despre asta este sportul de înaltă performanță, despre evoluție constantă. Mă bucur că am deținut acest record uriaș atâția ani!

Acum este momentul tău! L-ai câștigat și îl meriți! Există un nou cel mai rapid om din lume la 100 de metri liber și este abia la început!
Cesar Cielo, pe contul său de Instagram