Gândește-te bine, Mister!

Mihai Rosoiu / 10.05.2021, 09:39
Gândește-te bine, Mister!

Dacă ar fi să excludem Academica lui Poenaru din ecuație, Chindia Târgoviște e marea revelație a acestui sezon. Transformarea dâmbovițenilor i se datorează, în bună măsură, lui Emil Săndoi. Antrenorul care a acceptat să preia echipa într-un moment critic, culege acum roadele „lucrului bine făcut”.

Ultimul mare fundaș dat de emblema Băniei trăiește cel mai bun moment al carierei sale de antrenor. După o lungă perioadă în care dispăruse într-un anonimat nedrept, Săndoi a revenit în lumina reflectoarelor. E pe val, să-mi continui seria clișeelor. Echipa-i merge ceas, rezultatele sunt peste așteptări, lumea-l laudă ca pe vremea când era stâlpul apărării Științei.

Schimbările și schimbarea lui Săndoi

Schimbările care au ajutat Chindia să devină o pretendentă la participarea în cupele europene dintr-o normală candidată la retrogradare, i-au modificat atitudinea și lui Emil Săndoi. În trecutul nu prea îndepărtat un tehnician pe mâna căruia puține echipe din primele două eșaloane aveau curajul să meargă, a devenit un antrenor pe placul granzilor. Iar Săndoi a simțit asta și e gata să profite. La început mai timid, iar pe măsură ce Chindia își mărea averea de puncte, tot mai vocal.

În ultimele sale interviuri, Emil Săndoi a vorbit despre o posibilă despărțire de Chindia. Să fim drepți, în precedentele sale misiuni prin ligile inferioare nu prea ajungea la acest moment. De obicei, echipele renunțau la serviciile sale. Numai că acum lucrurile s-au schimbat. Olteanul dă semne și transmite semnale că ar vrea mai sus. Nimic de reproșat. Oricine e dator să profite de momente, să urce în legendarele trenuri care nu opresc decât o dată în stațiile unde te afli.

M-aș bucura pentru el să reușească acolo unde va merge, dacă va merge. În fond, toți ne dorim mai bine și mai mult. Personal, însă, cred că această posibilă plecare ar putea fi un fiasco pentru Emil Săndoi. De ce? Pentru că aproape pe nicăieri nu e ca la Târgoviște. Liniștea și lipsa de presiune pusă de conducător cu apucături de vătafi e un lucru rar în fotbalul românesc.

Nu sunt sigur că Emil Săndoi va rezista și va performa la un club cu pretenții, pentru că mă îndoiesc că va lăsa Chindia pentru a antrena la Academica Clinceni sau Sepsi Sf. Gheorghe. Și-atunci e bine ca antrenorul de azi al Târgoviștei să se gândească și să ia o decizie bună pentru el, mai ales că revenirea  în prim plan a fost una anevoiasă, ca să nu spun norocoasă de-a dreptul.