Germania – România 10-1 și 8-0. Cum au fost umiliți de nemți, la juniori, Nedelcu, Ivan, Manea și Pușcaș

Justin Gafiuc 06.10.2021, 11:27
Germania – România 10-1 și 8-0. Cum au fost umiliți de nemți, la juniori, Nedelcu, Ivan, Manea și Pușcaș

În 2013 și 2014, naționalele U16 și U21 ale României sufereau două corecții epice în fața Germaniei, cu Bumbescu și V. Moldovan pe post de selecționeri. Patru dintre jucătorii convocați acum de Mirel Rădoi pentru partida de vineri cu nemții, în preliminariile CM 2022, au aflat ce înseamnă să te calce șenilele Mannschaftului

Germania – România 10-1 și 8-0, dezastrele naționalelor de junioi mai puțin cunoscute

Unul dintre refrenele fredonate înaintea partidei de vineri cu Germania din campania pentru CM 2022 e acela al pericolului ca ”tricolorii” să nu se aleagă la Hamburg cu un eșec de proporții. Asta în contextul în care, după înscăunarea noului selecționer, Hansi Flick, Mannschaft-ul a defilat în preliminarii: 2-0 cu Liechtenstein, 6-0 cu Armenia, 4-0 în Islanda. Niciun gol încasat, 12 marcate!

Patru dintre oamenii convocați acum de Rădoi au trăit însă deja coșmarul unor dezastre în fața Germaniei. E vorba despre Cr. Manea, Nedelcu, Ivan și Pușcaș.

Coșmarul care i-a încăierat pe Bumbescu și Iovan

În mai 2013, ”naționala” U16 a participat la un turneu amical în Irlanda. Acolo, trupa pregătită de Adrian Bumbescu suferea un eșec lamentabil: 1-10!

Nedelcu și Cristi Manea au format atunci cuplul de stoperi, iar Ivan a jucat titular în banda stângă. Iată cum a arătat echipa masacrată de nemți:

Tordai – Rogoza, Nedelcu, Cr. Manea, Târcoveanu – Al. Stoica, Vâlceanu, Pădurariu (M. Moraru 79), Ivan – Trașcu (A. Manea 40), Oarnă.

Bumbescu a și fost demis de FRF după acel meci, care a iscat la vremea respectivă un război deschis între cel supranumit ”Colonelul” și fostul său coleg din defensiva marii echipe a Stelei, Ștefan Iovan. Ultimul ocupa în vara lui 2013 postul de coordonator al loturilor naționale juvenile, susținând îndepărtarea lui Bumbescu de la lotul U16.

Nedelcu le-a încasat pe ambele!

Al doilea episod s-a petrecut în septembrie 2014, într-un joc oficial. Cu Viorel Moldovan la timonă, reprezentativa U21 înregistra un usturător 0-8 cu Germania în preliminariile Europeanului de tineret.

Dintre oamenii care vor fi prezenți acum la Hamburg, Nedelcu și Pușcaș au fost titulari în urmă cu 7 ani și la întâlnirea disputată la Magdeburg. Primul dintre ei, ajuns între timp la Fortuna Dusseldorf, e, practic, singurul care a ”gustat” ambele umilințe de la juniori.

Să vedem și cum a arătat formația folosită la acest 0-8:

Brănescu – M. Bălaşa, Ţîru, Boldor, St. Filip – Nedelcu, Al. Creţu – Bumba (Popadiuc, 67), Iancu (Buziuc, 55), Fl. Tănase (D. Rotariu, 24) – Puşcaş

Dintre jucătorii utilizați de nemți la cele două partide, numai Jonas Hofmann (Borussia Monchengladbach) se află în lotul alcătuit de Flick pentru disputa cu ”tricolorii” din 8 octombrie.

3-9 și 0-7 la seniori

Nu doar juniorii au pe CV rezultate dramatice împotriva Germaniei. Și prima reprezentativă a înregistrat în istorie două eșecuri lamentabile, ambele în partide amicale. În iulie 1940, pierdeam cu 3-9 la Frankfurt, iar din echipa noastră nu lipseau Baratky și Mircea David. Apoi, în august 1942, încasam un 0-7 la Beuthen, cu Simatoc, Wetzer, Bindea și Bazil Marian pe teren.

I-am ”împachetat” și noi în Giulești

Palmaresul partidelor cu nemții cuprinde un singur moment în care am izbutit să le producem și noi o seară de coșmar. E vorba despre un amical, faimosul 5-1 izbutit în aprilie 2004 pe vechiul stadion ”Giulești”. Pleșan, Raț, Dănciulescu (2) și Caramarin au marcat golurile unui meci perfect pentru ”tricolori”. În poarta Germaniei s-a aflat atunci legendarul Kahn, iar printre titulari s-au mai numărat Lahm, Hamann sau Kuranyi.

Urmăriți Playsport.ro și pe