Erling Haaland este unul dintre cei mai bine cotați fotbaliști din Champions League. Tocmai de aceea, Octavian Șovre l-a așteptat pe internațional și i-a solicitat o semnătură pe două cartonașe, care au ajuns în posesia unui centru de autism din Oradea. Și pentru că gestul a fost primit foarte bine, faptele bune continuă! Starul Borussiei Dortmund a făcut încă un act caritabil pentru copiii din România. Ce a putut să trimită fotbalistul Asociației S.O.S Autism?
Autograful lui Erling Haaland valorează 1.000 de lire sterline. Atât a oferit un fan pentru semnătura jucătorului în vârstă de 20 de ani. De-a lungul carierei sale, Octavian Șovre a colecționat un număr impresionant de astfel de semnături și tricouri. Toate au fost vândute apoi pentru acțiuni caritabile. UEFA a criticat gestul asistentului român, însă deocamdată nu a anunțat nicio sancțiune în acest caz. Nu este prima semnătură celebră obținută de Șovre în cariera sa de arbitru. Impresionat de scopul acestei acțiuni, cunoscutul fotbalist argentinian Lionel Messi i-a semnat nu mai puțin de nouă cartonașe.
Văzând cât de mult a contat gestul său, norvegianul a suprins pe toată lumea și s-a alăturat, din nou strângerii de fonduri pentru oamenii cu autism din județul Bihor.
De data aceasta, Erling Haaland a trimis, din proprie inițiativă, un mesaj de încurajare și susținere asociației SOS Autism Bihor. Mesajul a fost însoțit de mai multe ilustrații cu el sau tricouri, toate semnate, care au scopul strângerii a cât mai mulți bani în urma licitației în care se vor regăsi și cartonasele deja celebre pe care arbitrul Octavian Șovre le-a predat deja.
Reprezentanții asociației au reacționat în momentul în care au auzit că s-ar putea aplica sancțiuni în cazul asistentului român. Ba chiar au făcut apel la UEFA să aibă milă de părinții copiilor aflați în nevoi.
Eu sper ca cei de la UEFA nu vor sancționa foarte drastic. Aș vrea să se pună ei un minut în mintea părinților care avem copii cu autism.”, a declarat Simona Zlibuț, reprezentant SOS Autism Oradea, potrivit DigiSport.
Avem cinci angajați care trebuie plătiți, plus terapiile beneficiarilor, materialele cu care se lucrează sunt foarte costisitoare. Sperăm că și din acest eveniment și aceste tricouri să supraviețuim un an de zile.”, a completat una dintre asistentele centrului pentru terapia persoanelor care suferă de autism.