Gestul neașteptat al lui Klaus Iohannis față de David Popovici. Ce i-a trimis președintele României dublului campion mondial

Moldoveanu Camelia / 27.06.2022, 14:43
Gestul neașteptat al lui Klaus Iohannis față de David Popovici. Ce i-a trimis președintele României dublului campion mondial

David Popovici a revenit duminică seara în România, de la Campionatul Mondial de natație. Sportivul de doar 17 a adus cu el, de la Budapesta, cele două medalii de aur câștigate la probele de 100 și 200 de metri liber. În ciuda performanței istorice, Klaus Iohannis a făcut un gest neașteptat față de dublul campion mondial.

David Popovici a avut parte de o surpriză din partea lui Klaus Iohannis

Înainte ca David Popovici să ajungă pe aeroportul Otopeni, în presă au apărut informații potrivit cărora președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă vor participa la evenimentul de primire în țară. În acest context, la Pro Arena, Dumitru Dragomir fost contactat și și-a exprimat opinia în legătură cu această decizie a liderilor politici:

Este normal să-l primească și președintele și primul ministru. Să știți că nu este un act politic în favoarea politicienilor, nu. Este un act de bunăvoință politică vizavi de sport, care nu a existat la noi”, a spus Dumitru Dragomir înainte de întoarcerea în țară a lui David Popovici.

Însă, Klaus Iohannis  nu a mai participat la conferința de presă și i-a trimis lui David Popovici un buchet de flori. Dublul campion mondial a fost întâmpinat de Eduard Novak, ministrul sportului.

Apreciez faptul că prim-ministrul și președintele țării îl primesc pe puștiul ăsta foarte talentat care a făcut România mândră și cunoscută în toată omenirea”, au fost cuvintele lui Dragomir”, înainte să afle că președintele României, dar și prim-ministrul, s-au răzgândit.

Robert Glință, idolul dublului campion mondial

Celălalt reprezentant al țării noastre la Budapesta a fost Robert Glință. Acesta a concurat în finala probei de 100 de metri spate, unde s-a clasat pe locul 8. Mai mult, Glință a obținut calificarea și în proba de 50 de metri spate. Sportivul român a terminat cursa pe locul 5, cu un timp de 24,57.

În fața reporterilor, David Popovici a rememorat prima sa întâlnire cu Robert Glință. În 2016, David avea 11 ani și a făcut rost de un autograf de la Glință.

Voi continua să fac asta pentru că eu, la rândul meu, am avut idoli. Sunt onorat să fiu numit idolul unor copii. Îmi aduc aminte când l-am văzut prima dată pe Robert Glință, în 2016, la Internaționalele României, ținute la bazinul de la Dinamo, că îmi era tare rușine să cer o poză cu el, să cer un autograf.

Ai mei m-au împins, așa cum fac și acum părinții cu copii care vor să facă poze cu mine: «Hai, hai, fă poză cu el. / Dar nu vreau să merg. / Du-te, du-te, că e ok». Și a fost foarte ok, pentru că Robert a fost și este un băiat foarte deschis, e și el idolul multor copii.”, a povestit David Popovici.

Mai târziu, David Popovici a aflat că acela a fost primul autograf pe care Rober Glință l-a oferit:

Sper ca, împreună, să fim cei mai mari idoli din sport, poate. Robert mi-a spus atunci că a fost primul autograf pe care l-a dat vreodată și încă îl am undeva, prin sertare.

E un lucru frumos să ai idoli și oameni pe care poți să-i urmărești cu sufletul la gură și care să te inspire atât de tare, cum sper că fac și eu acum”, a spus Popovici.