Președintele Klaus Iohannis anunță decorarea lui David Popovici după rezultatele de senzație la Mondialele de natație

Moldoveanu Camelia / 24.06.2022, 20:25
Președintele Klaus Iohannis anunță decorarea lui David Popovici după rezultatele de senzație la Mondialele de natație

David Popovici este așteptat în România pentru a fi decorat de către președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler. Adrian Rădulescu, antrenorul sportivului în vârstă de 17 ani, o să fie și el decorat în cadrul aceluiași eveniment.

Campionul mondial David Popovici urmează să fie decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler

Campionul mondial David Popovici o să revină în țară duminică, 26 iunie, la ora 21.05. Primirea acestuia, însoțit de antrenorul principal Adrian Rădulescu și de preparatorul fizic Dragoș Luscan, urmează să aibă loc în Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

Ulterior, câștigătorul probelor de 100 și 200 metri liber de la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, urmează să fie decorat de către președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

Prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume.

David Popovici este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România”- Comunicatul Administrației Prezidențiale

În cadrul aceluiași eveniment, Adrian Rădulescu, antrenorul sportivului, va primi Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Alte personalități din lumea sportului decorate cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler:

  • 2009 – Mircea Lucescu
  • 2012 – Octavian Morariu
  • 2014 – Anghel Iordănescu
  • 2017 – Emerich Ienei
  • 2018 – Simona Halep
  • 2019 – Ivan Patzaichin

Nicolae Ciucă umblă la fondul de rezervă pentru a-i oferi lui o sumă uriașă

Premierul Nicolae Ciucă a susținut, joi, o conferință de presă prin care a anunțat mai multe măsuri importante luate la nivelul României și, printre altele, a transmis că umblă la fondul de rezervă pentru a-i oferi lui David Popovici o sumă uriașă.

În seara zilei de miercuri, după ce David Popovici a cucerit a doua medalie de aur la Mondiale, în proba de 100 metri liber, în presa sportivă din România a început să se vehiculeze suma de bani pe care ar fi urmat să o încaseze tânărul înotător. S-a scris că Popovici va fi răsplătit cu câte 56.000 de lei din partea Guvernului, pentru fiecare medalie de aur. Adică, în total, 112.000 de lei.

Însă, în urma intervenției de ultimă oră pe care a avut-o Nicolae Ciucă s-a aflat că, de fapt, David Popovici va primi din partea statului 1 milion de lei (n.r. – aproximativ 202.000 de euro).

Tot azi am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului David Popovici și, fiind vorba despre o performanță exceptională, să avem o recunoaștere pe măsură. Am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului suma de 1 milion de lei”, a transmis Nicolae Ciucă, premierul României, la finalul ședinței de guvern care a avut loc în cursul zilei de joi.