Ghinion teribil pentru Deian Sorescu. Dinamo a irosit șansa de a-și vinde vedeta uneia dintre echipele interesate de serviciile sale

Olteanu Ștefan / 27.12.2021, 10:28

Deian Sorescu (24 de ani) pare condamnat să rămână la Dinamo până la finalul sezonului. Fotbalistul de 24 de ani a fost aproape să prindă un transfer în vară, însă pretențiile financiare ale clubului alb-roșu au blocat mutarea. Acum, deși pretențiile au scăzut, ofertele pentru Sorescu au dispărut și ele.

FCSB s-a retras din cursa pentru Deian Sorescu. „Ar fi o cheltuială nejustificată!”

Deian Sorescu a început ca din tun sezonul din Liga I, reușind să înscrie cinci goluri în primele trei etape. Însă, din păcate, evoluțiile lui Sorescu din debutul campionatului au rămas doar o amintire. Dezamăgit și de faptul că a ratat un transfer, fotbalistul de 24 de ani a traversat o scădere vizibilă de formă și s-a confruntat cu mai multe critici.
Echipa lui Berlusconi, Monza, Gaziantep sau Legia Varșovia sunt doar câteva dintre formațiile din străinătate care și-au manifestat interesul pentru Sorescu.
Însă, Dinamo a avut și o ofertă concretă, extrem de tentantă, chiar de la rivala din Liga I. FCSB a pus, în vară, un milion de euro pe masă pentru a-l transfera pe Sorescu, dar s-a lovit de un refuz al „câinilor”.

Problemele financiare de la Dinamo s-au acutizat pe parcursul sezonului, iar clubul alb-roșu și-ar fi arătat disponibilitatea recent pentru a-l ceda pe Sorescu la formația patronată de Gigi Becali. Doar că acum a venit rândul roș-albaștrilor să spună pas:

Nu, nu mai e de actualitate transferul la FCSB. Pentru că ne-am blindat pe poziţiile pe care evoluează el şi ar fi o cheltuială nejustificată, mai ales în lumina ultimelor declaraţii ale patronului nostru”, a declarat Mihai Stoica, managerul general al FCSB.

MM Stoica îl laudă pe Sorescu. „E Hakimi al României, fără dubii!”

Deși a dezvăluit că nu mai face parte din planurile FCSB-ului, Mihai Stoica nu s-a ferit să îl laude pe fotbalistul rivalei:

Nu e un fundaş dreapta, neapărat. Mie mi se pare că cel mai bine i s-ar potrivi lui Sorescu să joace cu trei fundaşi centrali în spate şi el să facă bandă dreaptă într-un mijloc de cinci, sau chiar de patru, un 3-4-1-2. Cum se joacă în Italia. Sorescu cred că acolo s-ar potrivi, pentru că defensiv mai are nişte carenţe. Joacă într-o echipă care suferă mult, dar e mult prea ofensiv pentru un sistem normal. E Hakimi al României. Sorescu, fără dubii. Ca atacant, nu-l văd, e puţin cam liniar, centrează bine, loveşte bine mingea”, a mai transmis oficialul FCSB, potrivit Telekom Sport.

Gigi Becali, anunț clar în privința lui Sorescu. „La revedere!”

Declarațiile la care s-a referit Mihai Stoica au fost făcute de Gigi Becali la mijlocul acestei luni:

Nu știu ce să zic despre asta. La revedere, nu mă mai interesează Sorescu. Ei trebuie să înțeleagă un lucru. La mine este vorba de moment. Atât îți dau, vrei?

Asta nu a înțeles nici Iftime de la Botoșani. I-am dat 500.000 pe Chindriș, a refuzat, a spus că vrea să ia mai mult. A spus că vrea un milion. Şi l-a dat cu 50.000. Să fie sănătoși”, a spus Gigi Becali, la ProX.

Opt goluri și o pasă decisivă a reușit Deian Sorescu, în 20 de meciuri jucate în acest sezon. Cota lui de piață e de 1.9 milioane de euro, conform Transfermarkt.

EXCLUSIV PlaySport LIVE. Cornel Dinu a găsit vinovatul! Ce spune despre conflictul dintre Sorescu și fani: „E fix ca la teatru!”.