„Gică Hagi, la națională cu japca!”. Afirmație controversată a lui Ionel Ganea despre discuțiile dintre Răzvan Burleanu și „Rege”

Giosanu Catinca / 23.11.2021, 19:36
„Gică Hagi, la națională cu japca!”. Afirmație controversată a lui Ionel Ganea despre discuțiile dintre Răzvan Burleanu și „Rege”

Gică Hagi a refuzat să ocupe postul de selecționer la națională, deoarece pentru moment nu poate renunța la clubul unde este acționar majoritar. Fostul internațional Ionel Ganea este de părere că Răzvan Burleanu avea posibilitatea de a-l convinge pe antrenorul de la Farul Constanța, însă nu și-a dat silința.

Ionel Ganea, atac la Răzvan Burleanu

Gheorghe Hagi, antrenorul de la Farul Constanța, a transmis un comunicat oficial în care a explicat că nu a putut să preia echipa naționala a României din cauză că este acționar majoritar la Farul Constanța, iar preluarea băncii tehnice a primei reprezentative nu permite acest cumul de funcții, chiar dacă el și-a dorit. Totuși, Ionel Ganea susține contrariul.

Fostul atacant al naționalei României a dat de înțeles că Răzvan Burleanu nu l-a dorit cu adevărat pe Gică Hagi la naționala României. Altfel, ar fi făcut mai multe eforturi pentru a-l convinge. Ar fi trebuit să îi satisfacă orice pretenții lui Gică Hagi pentru a-l avea la echipa națională, este de părere Ionel Ganea.

”Eu îl puneam pe Hagi la echipa națională cu japca!”

De asemenea, el a mai spus că Gică Hagi ar fi fost cel mai potrivit antrenor pentru a prelua echipa națională de la Mirel Rădoi.

Nu știm ce s-a discutat (n.r. între Răzvan Burleanu și Gică Hagi). Eu îl puneam pe Hagi la echipa națională cu japca! Îl aduceam, îi ofeream ce voia el, numai ca să stea. Cel mai bun exemplu e Van Gaal. S-a pensionat, Olanda a încercat cu X, cu Y. L-a reactivat și s-a calificat.

Hagi trebuia pus! Iertați-mă cu proprietarul de club! La câte lucruri bune a făcut pentru România, în primul rând îi făceam statuie, apoi îl aduceam la națională. Ce o mai tot dăm de gard că e proprietar de club? Ce contează? Are președinte la club.”, a declarat Ionel Ganea la Pro X.

Dezvăluirile lui Mircea Sandu despre întâlnirea dintre Hagi și Burleanu

Mircea Sandu este convins că actualul șef de la FRF nu a avut niciun gând de a-l numi pe Hagi la conducerea echipei naționale.

Eu îl cunosc foarte bine pe Gică Hagi, este un tip cu foarte mult bun simț și bine crescut. El are atât de mare responsabilitate la Constanța, unde există un proiect mare. Dacă Hagi ar pleca de acolo, totul ar cădea.

Deci, el a răspuns unei invitații și sunt convins că în această discuție Hagi a ținut un discurs despre cum se organizează un proiect. Cine a avut urechi de auzit, a auzit.

Vă garantez că nu a fost dorit la națională. Nici nu îl doresc, nici nu îl vor. Nu s-a făcut o ofertă clară. Pentru a face o ofertă, trebuie să ai un contract”, a declarat Mircea Sandu în cadrul emisiunii Playsport Live.