Gică Popescu dă de pământ cu FRF. „Nu pot să-și bată joc în halul ăsta, nu poți să schimbi așa istoria echipei”

Bădulescu Silvian / 14.11.2021, 22:36
Gică Popescu dă de pământ cu FRF. „Nu pot să-și bată joc în halul ăsta, nu poți să schimbi așa istoria echipei”

Gică Popescu a oferit o declarație amuzantă după partida României din Liechtenstein. „Tricolorii” s-au impus cu 2-0, prin golurile marcate de Dennis Man și Nicușor Bancu, dar au ratat calificarea la barajul din martie 2022.

„Nu m-am uitat la meci”

„Baciul”, actual președinte la Farul Constanța a declarat că nu s-a uitat la meciul echipei naționale. El a urmărit, în schimb, Formula 1, unde Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu al Braziliei.

Eu nu m-am uitat la meci, credeți-mă, m-am uitat la Formula 1. Deci nu mă întrebați de meci, că am dat pe Formula 1. Nu l-am văzut pe Sali, nu, pentru că nu m-am uitat la meci. Vă spun eu cine a câștigat Formula, că m-am uitat” a spus acesta.

Fostul component al „Generației de Aur” s-a arătat deranjat de culoarea echipamentului de deplasare pe care l-au purtat jucătorii naționalei.

Mi-a zis cineva că noi jucăm în alb. Și am zis că poate am schimbat tricolorul și sunt eu puțin în urmă, nu sunt updatat cu toate chestiile astea.

Abia după pauză m-am dumirit: ăia în alb sunt ai noștri. Ăștia de la FRF au luat-o razna rău de tot. Nu pot să-și bată joc în halul ăsta, schimbând inclusiv culorile echipei naționale, nu poți să schimbi așa istoria echipei.

Echipa națională a fost întotdeauna în galben, iar echipamentul de rezervă a fost roșu sau roșu cu albastru. Dar întotdeauna a jucat cu o culoare de pe tricolor” a declarat acesta pentru „Fotbal Club”.

România a ratat barajul pentru Qatar 2022

Dacă înaintea dublei cu Islanda și Liechtenstein, lumea era pozitivă în ceea ce privește șansele naționalei pentru barajul din martie 2022, aceasta a rămas dezamăgită după cele două meciuri.

Egalul de acasă, cu Islanda, a pecetluit șansele României pentru baraj. România a avut soarta în propriile mâini, dar nu a reușit să profite de acest lucru, precum și de statutul de favorită în ambele partide disputate în noiembrie. Cum s-a întâmplat și în cadrul preliminariilor pentru EURO 2020, naționala de fotbal a României a ratat calificarea la turneul final și îl va urmări de la televizor.

1998 este anul ultimei ediții la care România a participat la Cupa Mondială. În turneul desfășurat în Hexagon, „tricolorii” au trecut de grupe, după ce au bătut Columbia (1-0), Anglia (2-1) și au remizat cu Tunisia (1-1). În sferturi, aceștia au pierdut la limită, contra Croației, surpriza plăcută a acelui turneu. Croații s-au impus cu 1-0 prin golul marcat de Davor Șuker, din penalty, și au terminat pe locul 3 acel turneu.