Victorie în Brazilia pentru Lewis Hamilton. Britanicul a câștigat, chiar dacă a pornit de pe locul 10

Bădulescu Silvian / 14.11.2021, 22:16
Victorie în Brazilia pentru Lewis Hamilton. Britanicul a câștigat, chiar dacă a pornit de pe locul 10

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Braziliei. Acesta a plecat de pe locul 10 la start, dar l-a depășit pe olandezul Max Verstappen, plecat de pe locul 2.

Victorie în America de Sud

Cursa a început cum nu se poate mai bine pentru locul 1 din clasament, Max Verstappen. Olandezul a plecat de pe locul secund, dar l-a depășit pe Valtteri Bottas încă din primul viraj. Mai mult decât atât, pilotul Red Bull a condus aproape toată cursa.
Lewis Hamilton a avut un motor nou, dar din acest motiv a fost penalizat la grilă. Profitând de acest lucru, el a făcut o manevră de maestru în turul 59, cu ajutorul DRS-ului, în virajul 4. A reușit să-l depășească pe Max Verstappen superb și nu a mai coborât de pe prima treaptă până la sfârșitul cursei, în cele 12 tururi rămase. A încheiat cu un avans de 10,4 secunde, fiind a șasea victorie din acest sezon, precum și a 101-a din carieră.

Septuplu campion mondial, acesta a reușit să reducă din diferența dintre el, locul 2, și Max Verstappen, locul 1. Diferența a fost redusă la doar 14 puncte, cu trei etape rămase de disputat din acest sezon de Formula 1.

Hamilton, trimis la coada plutonului

În cadrul calificărilor de vineri, acesta a fost descalificat și a fost trimis la coadă. Britanicul a reușit să depășească nu mai puțin de 15 piloți în cursa de sprint, iar, cu o retrogradare de cinci locuri în urma desigilării unui motor nou, pilotul Mercedes a luat startul de pe locul 10.

Pole-position-ul a fost al lui Valtteri Bottas, finlandezul care ocupă a treia treaptă a clasamentului pentru sezonul 2021. Lewis Hamilton va cuceri cel de-al 8-lea titlu din carieră, în cazul în care va reuși să-l depășească pe Max Verstappen în ultimele etape rămase. În acest context, el va trece peste Michael Schumacher, cel considerat de mulți, cel mai mare pilot de Formula 1, alături de Ayrton Senna.

Clasamentul în acest moment îl are pe Max Verstappen (Red Bull Racing Honda) pe primul loc, cu 332,5 puncte. Locul secund este al lui Lewis Hamilton (Mercedes), cu 318,5, iar podiumul este completat de către Valtteri Bottas (Mercedes) cu 203 puncte.

Conform calendarului sezonului 2021 de Formula 1, rămân de disputat Marele Premiu al Qatarului (Circuitul Losail International), Marele Premiu al Arabiei Saudite (Circuitul Jeddah Street) și Marele Premiu Etihad Airways Abu Dhabi (Circuitul Yas Marina). Cursa din Qatar va fi ultima din luna noiembrie, urmând ca celălalte două să se dispute în decembrie, când se va consemnat și campionul mondial.