Gigi Becali, acuzat pentru spălare de bani? Tribunalul București, veste proastă pentru patronul FCSB

Robert Zanfir / 23.10.2021, 19:11
Gigi Becali, acuzat pentru spălare de bani? Tribunalul București, veste proastă pentru patronul FCSB

Gigi Becali ar putea avea noi probleme cu legea. Tribunalul București a anunțat că finanțatorul FCSB ar fi trebuit trimis în judecată pentru spălare de bani.

Patronul FCSB ar putea avea iar probleme cu legea. Tribunalul București a informat, conform newsonline, că omul de afaceri ar fi trebuit trimis în judecată în dosarul despăgubirilor aprobate de  Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Gigi Becali a avut, de-a lungul timpului, mai multe probleme cu justiția. A fost condamnat în 3 dosare: „Valiza”, „Schimbului de terenuri cu MApN” și „Sechestrarea de persoane”. Afaceristul din Pipera a efectuat aproape 2 ani de închisoare.

Gigi Becali, acuzat pentru spălare de bani? Tribunalul București, veste proastă pentru patronul FCSB

Gigi Becali ar putea reveni în atenția procurorilor. Deși aceștia au clasat dosarul despăgubirilor aprobate de ANRP, magistratul de la Tribunalul București învestit cu soluționarea a decis că erau suficiente probe pentru ca patronul FCSB să fie trimis în judecată pentru spălare de bani.

Patronul FCSB i-a vândut lui Vasile Geambazi un teren de 21 de hectare cu 1 milion de euro. După ce a devenit proprietar, nepotul lui Becali a dat statul în judecată pentru despăgubiri, iar Curtea de Apel a decis ca acesta să primească 60 de milioane de euro.

La finalul anului 2020, Tribunalul București a decis să ridice sechestrul pus pe suma de 184.819.120 de lei, aproximativ 39 de milioane de euro, în dosarul în care Gigi Becali era acuzat de spălare de bani.

Decizia Tribunalului București din data de 21.10.2021:

„În temeiul art.341 alin.6 lit.a teza a III-a N.C.proc.pen., respinge – ca nefondată – plângerea formulată de petentul (suspect) BECALI GEORGE (cu domiciliul ales pentru comunicarea actelor procesuale la ..) împotriva ordonanţei date de procuror la 24.06.2021 în dosarul de urmărire penală nr. 137/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, menţinută prin ordonanţa nr. 101/II-2/2021 din 16.07.2021 a procurorului-şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Constată că, în cauză, se impunea punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a petentului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor prev. de art.49 alin.1 lit.a, b şi c din Legea nr. 129/2019, cu aplic. art.41 N.C.pen., însă principiul „non reformatio in pejus” (neagravarea situaţiei în propria cale de atac) opreşte pronunţarea altei soluţii în acest cadru procesual. În temeiul art.275 alin.2 N.C.proc.pen., obligă petentul (suspect) la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, astăzi, 21.10.2021”.

Mi-au pus dracii pe unul Radu Ionescu, de la DNA, spălare de bani. Dracii l-au pus, cum să spui așa ceva?! Spălare de bani?! Cu nepotul meu?
Gigi Becali, la începutul lui 2021