Gigi Becali, devastat după înfrângere! ”Asta e cea mai mare rușine din istoria fotbalului românesc! Așa ceva nu am văzut în viața mea!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 29.07.2021, 19:15
Gigi Becali, devastat după înfrângere! ”Asta e cea mai mare rușine din istoria fotbalului românesc! Așa ceva nu am văzut în viața mea!”

FCSB a fost eliminată rușinos în turul 2 preliminar din Conference League. Echipa lui Gigi Becali a pierdut la loviturile de departajare în fața celor de la Shakhter Karagandy. După ce a câștigat în tur pe Arena Națională cu 1-0, echipa roș-albastră a pierdut în Armenia cu scorul de 2-1. Meciul a ajuns la loviturile de departajare, acolo unde Olimpiu Moruțan a îngropat FCSB. Mijlocașul ofensiv a ratat, în vreme ce toți jucătorii lui Shakhter au transformat, iar vicecampioana României este out din cupele europene.

Gigi Becali a spus că este cea mai mare rușine din istoria fotbalului românesc

După meci, Gigi Becali s-a arătat, în mod firesc, extrem de supărat pentru acest rezultat. El a spus chiar că această eliminare reprezintă cea mai mare rușine din istoria fotbalului românesc. Mai mare chiar și decât cea a rivalilor de la CFR Cluj în fața luxemburghezilor de la Dudelange. Gigi Becali a stabilit și cauzele pentru acest eșec istoric. În primul rând, el a spus că jucătorii săi nu au destulă maturitate în joc pentru a gestiona momentele delicate care apar în timpul unui meci. De asemenea, patronul FCSB-ului i-a acuzat pe Andrei Vlad și pe Stipe Vucur pentru cele două goluri încasate de echipa sa.

Da, este cea mai rușinoasă înfrângere din fotbalul românesc este asta. Nici chiar aia a CFR-ului cu Dudelange. Mai rușinoasă ca asta nu a existat. Asta era o echipă care nu avea cum să dea gol. De fapt nici nu a dat gol. Unul l-a dat Vlad și unul Vucur. Așa ceva nu am văzut în viața mea! Noi avem jucători valoroși, însă nu avem bărbăție. Cum să iei golul ăsta (primul)?

Am pierdut campionatul din cauza lui Vlad. Vreau să vorbesc și cu antrenorul și cu MM și să vedem ce facem. Nu zic, îi dai încredere, dar cât? Vucur putea să bage capul și să dea mingea în față. Eu l-am luat cu capul… dar n-ai văzut cum a dat cu capul? A dat la adversar. Nu înțeleg, parcă e o magie, o vrăjitorie. Pe cuvânt că nu înțeleg”, a spus Gigi Becali la Pro X.

Dezastrul a fost oarecum anticipat de Dinu Todoran

Înaintea meciului disputat în Armenia din cauze ce țin de pandemia de coronavirus, antrenorul FCSB-ului parcă a avut o presimțire legat de ceea ce urma să se întâmple. El a declarat că se teme de cei de la Karagandy, pentru că ei și-au menajat jucătorii importanți în ultimul meci de campionat. În vreme ce el a folosit cea mai bună echipă în victoria împotriva Universității Craiova.

Ne așteaptă un meci foarte greu, un meci de calificare. Avem avantajul din meciul tur și suntem conștienți de importanța jocului. Este un avantaj că jucăm pe un teren neutru și că este și suprafața de iarbă. Dacă jucam la Karagandy, ar fi avut stadionul lor, terenul lor. N-avem ce să facem, am văzut cu pandemia ce se întâmplă. Important e că se joacă.

Mi-e frică de toată echipa. E o echipă care și-a menajat la ultimul joc jucătorii. Vor fi mai proaspeți decât noi. Noi am jucat acum trei zile, am depus un efort foarte mare”, a spus Dinu Todoran la conferința de presă premergătoare meciului.