Gigi Becali i-a aplicat „decisiva” lui Rotaru. Verdict crunt pentru CS U: „Craiova este FC U, a lui Mititelu”

Olteanu Ștefan / 09.08.2022, 12:36
Gigi Becali i-a aplicat „decisiva” lui Rotaru. Verdict crunt pentru CS U: „Craiova este FC U, a lui Mititelu”

Gigi Becali a intrat într-o dispută de la distanță cu Mihai Rotaru și a dat un verdict crunt în „războiul” pe care CS U și FC U îl dau pentru marca și palmaresul Unversității Craiova. Finanțatorul FCSB a oferit o câștigătoare clară: echipa lui Adrian Mititelu!

FC U Craiova este continuatoarea Universității, spune Gigi Becali! Ce i-a transmis lui Mihai Rotaru

Gigi Becali a urmărit cu mare interes derby-ul din Bănie, FC U Craiova – CS U Craiova 1-2, iar la două zile distanță a oferit și un verdict crunt pentru rivalul Mihai Rotaru.

Finanțatorul FCSB spune că, în opinia lui, echipa lui Adrian Mititelu este adevărata continuatoare a Universității și nu CS U. De asemenea, Gigi Becali a vorbit și despre desfășurarea derby-ului din Bănie și a ajuns la concluzia că rezultatul a fost unul mincinos:

„Aia nu e Craiova… Dominată așa în halul ăsta… Aia e Craiova, FC U. I-am zis lui Mititelu: „Dacă tu vrei să fii Craiova, trebuie să fii în față. Aia e Craiova, care e în față. Ia tu campionatul și o să vezi tu cine e Universitatea. Să vezi dacă îi mai interesează pe suporteri de Rotaru.

De la Mititelu nu vor pleca toți suporterii, pentru că aia e adevărată. Ea are palmaresul… Ea e Universitatea Craiova. Să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Eu spun adevărul, e dreptatea lui. Mititelu are palmaresul, aia e Universitatea Craiova.

Mi se pare o mare nedreptate fotbalistică. Nu se poate ca tot meciul să domini tu, în care trebuie să ai 2-3 la 0 și după se să fie 2-0 pentru adversară. Eu de când sunt în fotbal nu am văzut așa ceva. Mingea să fie numai la o echipă și să fie 2-0 pentru ceilalți”, a declarat Gigi Becali, la Pro Arena.

FRF o consideră pe FC U Craiova drept continuatoarea Universității

Pe 9 iunie 2022, FRF a pus capăt speculațiilor prin intermediul unui comunicat și a transmis că echipa finanțată de Adrian Mititelu, respectiv FC U. Craiova, este adevărata continuatoare a Universității.

„În ceea ce privește criteriul financiar, managerul de licențiere constată că nu sunt îndeplinite cerințele minime ale criteriului financiar din RNLC&FPF, ediția 2021, deoarece s-a constatat existența unor restanțe către foști angajați în sumă de 81.366 EUR și 174.750 USD, la care se adaugă dobânzi și cheltuieli de judecată, ca urmare a stabilirii de către TAS a faptului că U Craiova 1948 SA (n.r. – echipa lui Adrian Mititelu) este continuatorul de drept al fostului club SC Fotbal Club U Craiova”, se arată într-o scrisoare oficială transmisă de FRF, în procedura privind licențierea cluburilor profesioniste din România.

Însă, controversele nu s-au oprit aici. Pe 12 iulie, Adrian Mititelu a pierdut lupta pentru siglă și nume cu rivala CS U Craiova. Disputa dintre cele două formații din Bănie va continua, deoarece finanțatorul FC U a anunțat că nu renunță și va face apel.