Gigi Becali, prima reacție despre interesul pentru Florin Niță: „Am posibilitatea să promovez un portar bun!” Anunță un nou atacant la FCSB

Robert Zanfir / 27.06.2022, 22:53
Gigi Becali, prima reacție despre interesul pentru Florin Niță: „Am posibilitatea să promovez un portar bun!” Anunță un nou atacant la FCSB

Gigi Becali (64 de ani) spune că nu este interesat de aducerea lui Florin Niță. Portarul naționalei este la un pas de a pleca de la Sparta Praga, iar CFR Cluj și Basel ar fi intrat în cursă. Patronul FCSB este convins că Ștefan Târnovanu este mai valoros. Omul de afaceri anunță și aducerea unui atacant sub comanda lui Toni Petrea.

Gigi Becali iși menține politica de a nu investi în transferuri, chiar dacă rivala CFR Cluj s-a întărit puternic în acest mercato. FCSB i-a transferat „de forță majoră” pe Joyskim Dawa şi Rachid Bouhenna, iar Toni Petrea a avut parte de o mică surpriză la capitolul noutăți. Puștii Alexandru Pantea, Aurelian Ciuciulete, Andrei Pandele și Andreas Chirițoiu au fost chemați la prima echipă. Totuși, mutările nu sunt de natură să aducă liniște în cantonamentul de la Berceni

Gigi Becali nu îl vede pe Florin Niță peste Ștefan Târnovanu

Una dintre loviturile pe care le-ar putea da este aducerea lui Florin Niță. Portarul naționalei va pleca de la Sparta Praga, iar numele roș-albaștrilor a fost trecut alături de CFR Cluj și de Basel, în legătură cu internaționalul României. Gigi Becali spune că nu e cazul și anunță că va miza totul pe Târnovanu.

„Nu mă interesează. Nu mă interesează, nici nu am fost anunțați. Dacă ne anunță prima dată pe noi, poate mă interesa. Nu știu, nu știam. Dar de ce să îl iau pe Niță? Ca să fie rezerva lui Târnovanu? Ăla e cât casa.

Am posibilitatea să promovez un portar bun, să iau bani buni. Nu are rost. Eu nu îl văd pe Niță mai bun decât Târnovanu”, a spus Gigi Becali la Digi Sport.

Anunță venirea unui atacant

Deși s-a vorbit foarte mult despre interesul pentru Billel Omrani, Gigi Becali spune că nu poate da un salariu de 600 de mii de euro, atât cât cere fostul atacant al lui CFR Cluj. Patronul a recunoscut că numele francezului ar fi ajuns iar pe masa lui. Totuși, Becali îi promite lui Toni Petrea un atacant… din propria pepinieră.

„Am spus despre fundai centrali, am adus doi fundași centrali. Mai avem câțiva copii, o să vedeți. Anul ăsta o să promovăm niște copii. Trebuie să promovăm un atacant. Acum, ce să fac? Să dau bani ca să joc în Conferencea League? Sunt necunoscute. Noi nu știm cum o să fie cu războiul. Credem că nu o să fie niciun fel de problema cu România, dar eu mă acopăr. Nu fac cheltuieli mari, nu se știe ce.

Eu mă acopăr, îmi iau niște măsuri. Nu fac achiziții, nu dau milioane de euro pe niște jucători. Titlul l-am luat. Nu am avut VAR, dacă aveam VAR eram campioni acum. Și nu uitați, un an peste Coman, un an în plus peste Ianis Stoica… Nu uitați, contează foarte mult un an peste tinerii ăștia.

(despre imteresul pentru Omrani – n.r.) Nu v-am spus că vrea 600 de mii salariu. Cine îi dă 600 de mii? Eu îi dau 600 de mii salariu?! Au vorbit niște impresari, domnule vrea 600 de mii. Dar cine îi dă 600 de mii? Își găsește el prin Arabia… Eu nu îmi permit să cheltuiesc bani”, a mai spus Gigi Becali.

FCSB, CFR Cluj, Craiova, ordinea lui Becali în lupta la titlu

Deși CFR Cluj s-a întărit masiv, iar Dan Petrescu și compania au dovedit o forșă de invidiat în pregătirea din cantonamentul de vară, Becali este convins că raportul de forțe din campionat se va schimba odată cu introducerea sistemului VAR:

„Avem sută la sută șanse de campionat. Suntem trei clase peste CFR, ca valoare. Cu ei ne batem. Anul asta mai avem încă un 10 la sută în plus. Acum nu mai merge. Acum nu mai poți zice stai să vezi, că e, că nu e… Acum e VAR-ul.

Va fi exact aceeași lupta care a fost anul ăsta. FCSB, CFR, Craiova, în ordinea asta. Asta va fi lupta la titlu”, a încheiat patronul FCSB.