Gigi Becali se ia la trântă cu legislația din România: „Eu sunt omul care poate schimba legile”

Ștefănescu Dragoș 16.11.2022, 14:39
Gigi Becali se ia la trântă cu legislația din România: „Eu sunt omul care poate schimba legile”

După ce Nicolae Dică și-a dat demisia, FCSB a rămas fără tehnician. De atunci echipa este condusă de Mihai Pintilii. Acesta nu are însă licența PRO și nu poate fi antrenor principal. Enervat de această situație, Gigi Becali a reamintit cazurile lui Mirel Rădoi și Ilie Poenaru. Cei doi nu au licență PRO și antrenează deja de ani buni din postura de ”principali”. În plus, finanțatorul FCSB este convins că poate schimba legislația pentru ca Pintilii să poată sta pe banca echipei roș-albastre.

Gigi Becali vrea să schimbe legislația după ce a aflat că Pintilii nu poate fi ”principal” la FCSB

Nicolae Dică a plecat de la FCSB după înfrângerea cu U Cluj. De atunci, echipa roș-albastră este pregătită de Mihai Pintilii. Gigi Becali este în căutarea unui nou antrenor dar ia în calcul și menținerea lui Pintilii ca ”principal”.

Cum Mihai Pintilii nu deține licența PRO, el nu poate fi antrenor principal și nici să dea sfaturi de pe bancă jucătorilor. Această situație l-a înfuriat pe Gigi Becali, care a dat imediat mai multe exemple în care s-au făcut anumite concesii. Mirel Rădoi a fost numit selecționer fără a avea licența PRO, iar Ilie Poenaru antrenează de ani buni în Superliga, fiind în aceeași situație. Totodată, latifundiarul este convins că va reuși să modifice legislația pentru ca Pintilii să poată antrena nestingherit la FCSB.

Păi, eu ce vrei să fac?! La națională se putea fără aia, la noi nu se poate. Eu sunt omul care reglementez legi. Orice se întâmplă cu mine, în toată viața mea, în orice domeniu, se face pe reglementare de legi. S-au sesizat ei, cu zece zile în urmă. Păi, ăia antrenează de ani de zile, mă. Și la Clinceni, Poenaru. I-au dat amendă lui Poenaru. Băi, de cinci ani antrenează. S-au sesizat acum. O să luăm un antrenor cu licență, care să fie pe bancă. Nu are voie să dea sfaturi Pintili, îi dă amendă dacă dă sfaturi (n.r. – râde)”, a spus Gigi Becali pentru As.ro.

Nicolae Dică, ironii subtile la adresa lui Gigi Becali

Gigi Becali a dezvăluit recent că se consultă cu Florin Tănase în vederea alegerii noului antrenor la FCSB.

Nicolae Dică nu a fost deloc surprins de acest lucru, ba chiar a făcut câteva ironii subtile la adresa latifundiarului. Dică a reamintit că cei doi discutau destul de mult și după ce Tănase a plecat de la FCSB.

Nu mă surprinde. Nu ştiţi şi voi că vorbea cu Florin Tănase, că a vorbit cu el în continuare după ce a plecat. Pe tine te surprinde? Ştie toată lumea că vorbeşte cu el (n.r. ) Nu ştiţi şi voi că am apărut şi am şi spus la o conferinţă de presă. Ce trebuie să mai comentez eu acum…

Se consultă cu el, eu ştiu. Are şi rolul ăsta. Fiecare face cum crede. Eu, când am fost jucător şi am plecat de la Steaua, nu am mai ţinut legătura. Fiecare face cum crede că e bine pentru el”, a spus Nicolae Dică, la Orange Sport.