Gigi Becali și Ioan Niculae plimbă milioane de euro de la unul la altul. Patronul FCSB i-a cumpărat hotelul scos la licitație

Moldoveanu Camelia / 14.11.2021, 11:25

Gigi Becali i-a cumpărat hotelul lui Ioan Niculae pentru a nu pune altcineva mâna pe el. Milioane de euro se plimbă între finanțatorul FCSB și cel al Astrei Giurgiu. Demonstrație despre cum să faci afaceri și o fapte bune în același timp.

Gigi Becali a făcut o super afacere cu Ioan Niculae, din prietenie

Ioan Niculae încearcă să obțină eliberarea condiționată de la Poarta Albă, asta după ce judecătoria din Medgidia i-a acordat două sentințe favorabile. Cu toate acestea, prima solicitare a fost complet desființată de Tribunalul din Constanța, iar cea de-a doua este încă în desfășurarea.

Între timp, Gigi Becali face afaceri la „distanță” cu Ioan Niculae. Mai exact, finanțatorul FCSB a achiziționat în urma unei licitații hotelul Inter din stațiunea Venus. Ex-hotelul Carmen aparține grupului Interagro și a fost renovat în 2013 cu 10 milioane de euro.

Hotelul Inter este estimat la 8.94 milioane de euro și a fost scos la licitație în 2019. Gigi Becali a simțit mirosul unei afaceri profitabile și a cumpărat imobilul cu 6,8 milioane de euro. Cu toate acestea, potrivit Economica.net, latifundiarul din Pipera are de gând să-i înapoieze lui Ioan Niculae hotelul după ce iese din închisoare și dacă îi face o ofertă avantajoasă.

L-am luat pentru familie mai mult. Nu mă interesează pe mine partea hotelieră, l-am luat pentru că era omul la pușcărie și să nu-i ia altul hotelul. Mă gândesc dacă să i-l vând. Dacă mă înțeleg cu el, dacă îmi dă banii să și câștig ceva, i-l dau înapoi omului.

Când vine omul de la pușcărie, îi spun am dat atâția bani, dă-mi atât ca să câștig și eu bani și dacă vrei, ia-l. Dacă nu vrea, ținem hotelul și gata” a mai afirmat patronul FCSB pentru sursa citată.

Teodora calcă pe urmele lui Becali

Gigi Becali are trei fete, însă doar cea mare, Teodora, și-a întemeiat o familie. Ea s-a căsătorit cu Mihai Mincu și au împreună un copil. Între timp, Teodora Becali se ocupă de afaceri. Tânăra a reușit să negocieze cu un grup de firme pentru a vinde un teren din Pipera de 2 hectare. Pe acel teren o să se construiască un ansamblu rezidențial de 140 de apartamente. Afacerea i-a adus în conturi, potrivit profit.ro, 4.6 milioane de euro.

Ginerele lui Gigi Becali, Mihai Mincu, se ocupă și el tot cu afacerile în domeniul imobiliarelor. Tot în Pipera a construit un ansamblu rezidențial. Este vorba despre aproximativ 200 de apartamente. Cu alte cuvinte, familia Becali – Mincu își construiește propriul imperiu în domeniul imobiliarelor.