Gimnasta Roxana Popa va reprezenta Spania la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Moldoveanu Camelia / 02.07.2021, 12:35

Spania și-a anunța echipa de gimnastică pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Roxana Popa, sportiva de origine română, se află în lotul cu care Lucia Guisado și Fernando Siscar speră să câștige cât mai multe medalii.

Gimnasta Roxana Popa va reprezenta Spania la JO Tokyo

Roxana Daniela Popa Nedelcu, pe numele ei din buletin, este oficial una dintre gimnastele care o să reprezinte Spania la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Lucia Guisado și Fernando Siscar le-au mai convocat și pe: Alba Petrosco, Laura Bechdeju și Marina Gonzalez.

Cu toate că a suferit mai multe accidentări care au tot tras-o în jos, Roxana Popa reușește anul acesta să-și îndeplinească marele vis și să meargă la Olimpiadă. Românca le admiră pe Nadia Comăneci, Cătălina Popor și Larisa Iordache, cu toate că este plecată din România de la vârsta de 6 ani.

Roxana Popa este una dintre cele mai bune gimnaste pe care le are Spania în acest moment, având rezultate excepționale la sărituri și la sol.

Campioana care n-a avut dreptul să urce pe podium

Roxana Popa s-a născut pe data de 2 iunie 1997 în Constanța, România. Ea și-a început cariera în țara idolilor săi, însă la doar șase ani s-a mutat în Spania, acolo unde reușește să facă performanță și să fie comparată adesea de către iberici cu Nadia Comăneci.

În 2008 a concurat la Naționalele din Spania și a câștigat primul loc la toate aparatele. Cu toate că a avut rezultate istorice, Roxana nu s-a putut urca pe podium pentru a-și primi premiile pentru că nu avea încă cetățenie spaniolă. Povestea ei a fot una care a impresionat atât de mult încât a fost prezentată într-un documentar de televiziune.

După ce și-a luat cetățenia și era gata să se bucure de premiile sale, s-a accidentat la cont în timpul antrenamentelor. Roxana Popa a suferit o intervenție chirurgicală și a fost nevoie să se recupereze mai mulți ani. Acest eveniment avea să o tragă foarte mult în jos. Au urmat și alte accidentări și alte pauze lungi care i-au măcina cariera.

„Dacă ai fost norocos şi ai avut ocazia să vezi personal, de la faţa locului, Campionatul Mondial de gimnastică, atunci nu aveai cum să nu remarci entuziasmul şi sprijinul din jurul Roxanei Popa, în timp ce sportiva îsi efectua exerciţiul la sol. A fost un spectacol de zile mari, asigurat de o melodie flamenco rock a Fraţilor Taalbi şi o coregrafie excepţională a unei sportive remarcabile” o descrie flogymnastics.com pe sportiva de origine română.