Golul care o poate salva pe Dinamo de la retrogradare. Cadru cu cadru, filmul reușitei superbe a lui Vlad Morar. FOTO

Robert Zanfir 01.04.2022, 22:32

Vlad Morar a deschis scorul cu Chindia după o fază superbă. Dinamo a marcat și prin Irobiso și a obținut prima victorie în deplasare din acest sezon. Roș-albii se apropie la 6 puncte de locurile care asigură salvarea directă de la retrogradare.

Dusan Uhrin și Gabi Torje au anunțat la unison. Meciul cu Chindia este esențial în lupta pentru salvarea directă de la retrogradare. În deplasarea de la Ploiești, Dinamo a avut și o lovitură de la 11 metri, refuzată de Andrei Chivulete.

Vlad Morar a marcat gol care o poate salva pe Dinamo de la retrogradare

Dinamo a avut probleme și la Ploiești, în meciul cu Chindia, care a contat pentru runda a treia din play-out. Andrei Radu s-a accidentat și a fost schimbat cu Moura, în minutul 40.

Repriza a doua a fost mai bună pentru oaspeți, care ar fi putut deschide scorul dacă Andrei Chivuletele nu le-ar fi refuzat un penalty clar. Grădinaru a șutat de la mare distanță, dar arbitrul nu a văzut hențul lui Căpușă.

Totuși, salvarea avea să vină de la Vlad Morar. Atacantul a driblat tot ce i-a ieșit în cale și a marcat cu un șut plasat pe lângă Căbuz (Min 66).

Liniștea a venit din piciorul lui Irobiso. Atacantul a pus latul la centrarea lui Steliano Filip (Min 81), iar Dinamo obține prima victorie în deplasare din acest sezon.

Echipa din Ștefan cel Mare adună 13 puncte și este la 6 pași de salvarea directă de la retrogradare.

Nu ştiu dacă vom scăpa de baraj, depinde foarte mult de cum vom juca în următoarele meciuri. În acelaşi timp contează şi ce fac echipele contracandidate. Dacă ei pierd trebuie ca noi să câştigăm. Trebuie să rămânem concentraţi la joc şi vom vedea ce se va întâmpla. Jucătorii trebuie să rămână sub această presiune a performanţei,
Uhrin Jr.

Chindia Târgoviște – Dinamo 0-2. ECHIPELE DE START:

Chindia: Căbuz – Căpușă, Pițian, P. Iacob, Butean – A. Șerban, Popadiuc, Passaglia, Roumpoulakou – Sila, Chunchukov
Rezerve: D. Moldovan – M. Șerban, Cherchez, Kocic, L. Corbu, Chamed, C. Dinu, Jipa, M. Martac
Antrenor: Emil Săndoi

Dinamo: Eșanu – Grădinaru, Aloe, Carp, A. Radu – A. Bani, J. Rodriguez, Pierret, St. Filip – Irobiso, V. Morar
Rezerve: Cristiano – Ehmann, R. Grigore, G. De Moura, G. Crețu, Buleică, Ivanov, Mihaiu
Antrenor: Dusan Uhrin

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti)
Arbitri: Andrei Chivulete (Bucureşti), George Neacşu (Câmpulung Muscel), Andrei Constantinescu (Bucureşti)