Grupul oamenilor de fotbal care îl propune pe Hagi la naționale devine tot mai mare de la o zi la alta. „Cred că e momentul lui”

Moldoveanu Camelia / 16.11.2021, 18:43
Grupul oamenilor de fotbal care îl propune pe Hagi la naționale devine tot mai mare de la o zi la alta. „Cred că e momentul lui”

Încă o voce puternică din fotbalul românesc îl propune pe Gică Hagi la națională. După meciul cu Liechtenstein, Mirel Rădoi a anunțat faptul că finalul preliminariilor CM 2022 reprezintă și finalul mandatului său. FRF caută un nou seclecționer.

Gică Hagi, antrenorul ideal pentru echipa națională a României

România și-a ratat obiectivul pentru CM 2022, iar Mirel Rădoi a anunțat la conferința de presă de după meciul cu Liechtenstein că nu are de gând să-și mai prelungească înțelegerea cu FRF. Astfel, postul de selecționer rămâne vacant.

S-au făcut mai multe propuneri și speculații, însă pe buzele celor mai mulți oameni a existat un singur nume: Gică Hagi. Fostul internațional român, Gabi Balint, mizează și el tot pe antrenorul celor de la Farul Constanța.

Vreau să spun că și eu mă alătur grupului care îl vrea pe Hagi. Cred că e momentul lui, cred că e momentul să i se dea națională. Și nu pe doi ani, ci pe patru ani. Dacă el nu reușește după ce a făcut la Viitorul, atunci înseamnă că nimeni nu mai poate.

Eu cred că, în momentul ăsta, lumea fotbalului ar trebui să-și aleagă selecționerului – că va fi Hagi sau oricare altul. Cei care am jucat fotbal, antrenori, ziariști, suporteri… să alegem noi! Așa îi absolvim de responsabilitate și pe conducătorii Federației. Până acum au ales prost, să-l alegem noi acum pentru că e echipa națională”, a spus Balint, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Duckadam, replică pentru Balint: „Visează frumos”

Există o întreagă dezbatere despre pe cine dorește FRF în funcția de selecționer și ce „calități” trebuie să aibă acea persoană. Helmut Duckadam, i-a dat o replică lui Gabi Balint atunci când și-a spus opinia. Fostul mare portar este de părere că niciun antrenor cu personalitate nu are loc la națională, astfel, Gică Hagi n-ar putea ajunge selecționer. Același lucru s-ar aplica, în opinia lui Duckadam, și în ceea ce-i privește pe Pițurcă sau Petrescu.

Visează frumos în continuare! Depinde ce vrea FRF. Vrea un antrenor cuminte și ascultător, cum sunt cei de la loturile de tineret sau vrea un antrenor cu personalitate ca Hagi, Pițurcă, Petrescu?

Vom vedea, eu sunt foarte curios ce va alege. Nu vom alege noi. Te dezamăgesc, Gabi, dar nu vom alege noi”, a spus Duckadam.

„Regele” Hagi are proiectul câștigător pentru echipa națională

Gică Hagi deschide ușa lui Răzvan Burleanu pentru eventuale negocieri. Managerul celor de la Farul lasă de înțeles că ar acceptat o provocare la echipa națională. Antrenorul are de luat o revanșă, după ce a ratat calificarea la Mondialul din 2002, la barajul celebru cu Slovenia. Au trecut mulți ani de atunci și Hagi știe ce are de făcut.

Refuz să cred că nu există oameni, în fotbal, care ne pot face fericiți. Vorbesc de antrenori, jucători sau conducători. Nu cred că nu găsim câțiva oameni, să construim. Noi nici fundație nu mai avem, este rău. Trebuie să găsim cauza, să ne uităm în spate, să vedem ce am greșit. Trebuie să aruncîm la gunoi ce nu merge și să păstrăm ce este bun. Altfel nu ne facem bine.

Proiectul meu este unul singur: să ne calificăm la turnee finale. Nu există altceva. Ne putem bate cu echipele puternice, dacă știm ce facem, a declarat Hagi, la Digisport