Haaland sparge toate recordurile care-i ies în cale după „dubla” reușită cu Monchengladbach

Radu Bordei 23.01.2021, 11:51
Haaland sparge toate recordurile care-i ies în cale după „dubla” reușită cu Monchengladbach

Haaland sparge toate recordurile care-i ies în cale după „dubla” reușită cu Monchengladbach. Din păcate pentru echipa sa, aceste goluri nu i-au ajutat pe cei de la Borussia Dortmund să obțină și un rezultat bun. Un nou eșec i-a îndepărtat și mai mult pe elevii antrenați de Edin Terzic de titlu. Borussia este la 10 puncte în urma liderului Bayern Munchen. 

Echipa se află pe locul 5, iar deja gândurile nu se mai îndreaptă către titlu. Mai curând, lupta pentru Liga Campionilor a devenit o prioritate.

Haaland sparge toate recordurile care-i ies în cale după „dubla” reușită cu Monchengladbach

Chiar dacă echipa merge surprinzător de slab, în ciuda valorii lotului, fanii lui Dortmund au și un motiv de consolare. „Mașina de goluri” norvegiană, Erling Haaland, funcționează la turație maximă. Atacantul de 20 de ani a menținut cât de mult a putut pe Borussia în joc. A marcat de două ori, asta după ce gazdele deschiseseră scorul prin Nicol Elvedi. Perechea Sancho-Haaland a întors însă rezultatul. Englezul a pasat decisiv iar Haaland nu a iertat în niciuna dintre faze.

Totuși, deși au avut avantaj, cei de la Dortmund nu au reușit să mențină ritmul și apărarea a „trădat” evoluția norvegianului. Nico elvedi a egalat repede, apoi în repriza secundă Ramy Bensebaini și Marcus Thuram, noua speranță a fotbalului francez, au adus victoria pentru Monchengladbach. Iar Borussia nu a mai găsit nicio soluție să revină în partidă.

Golurile lui Haaland nu au ajutat Borussia la ultimul meci

Haaland, cifre impresionante la 20 de ani

Frustrarea crește la Dortmund acolo unde rezultatele nu sunt pe măsura lotului. Nemții dispun de una din cele mai tinere echipe din Europa, dar lipsa de experiență nu este o scuză. Jadon Sancho are tot atâtea pase de gol în ultimele două sezoane, cât Lionel Messi.

Iar Erlingg Haaland este cu adevărat urmașul lui Lewandoski. Dacă nu era polonezul, norvegianul putea fi considerat cel mai mai bun număr 9 din lume. La 20 de ani, norvegianul este deja o senzație în fotbal. A marcat 72 de goluri în 71 de meciuri în toată cariera, pentru Dortmund a marcat 37 de goluri în tot atâtea partide. Și în Bundesliga raportul este de un gol pe meci, 27 în 28 de meciuri. În Liga campionilor are deja 16 goluri marcate, iar pentru naționala Norvegiei a marcat de 6 ori, în 7 selecții.

Haaland a și fost numit sportivul anului 2020 în țara nordică.

Mai rămâne la Dortmund?

Borussia va avea misiune grea să își țină vedetele la echipă, mai ales dacă rezultatele nu se îmbunătățesc. Haaland este dorit de Real Madrid, dar este greu de crezut că madrilenii vor dispune de fonduri pentru el, din cauza crizei cauzate de pandemie. În schimb Manchester United sau Manchester City pot reprezenta destinații viabile.

Șefii clubului l-au și îndepărtat pe antrenorul Lucian Favre, dar încă nu au găsit un înlocuitor permanent. Chiar adversarul din ultima partidă, Marco Rose, este favorit să preia echipa la vară. Iar acesta va trebui să îl convingă pe Haaland să rămână și să lupte la titlu în sezonul viitor.

Urmăriți Playsport.ro și pe