I-a cucerit! Jucătorii lui Marius Șumudică, declarații frumoase pentru antrenorul român. Cu ce le-a intrat la inimă

Giosanu Catinca / 29.10.2021, 16:40
I-a cucerit! Jucătorii lui Marius Șumudică, declarații frumoase pentru antrenorul român. Cu ce le-a intrat la inimă

Marius Șumudică (50 de ani) a fost demis de la CFR Cluj, însă acum se bucură de un real succes în Turcia. În primele două meciuri oficiale, tehnicianul a reușit să obțină tot atâtea victorii. Drept urmare, a fost lăudat de jucătorii de la Malatyaspor.

Marius Șumudică, ridicat în slăvi de jucători

Echipa antrenată de Marius Șumudică, Yeni Malatyaspor, a urcat pe locul 11, după ce a câștigat al doilea meci la rând din mandatul românului, cu Altay, scor 2-1. Până la sosirea lui Șumudică, Malatyaspor înregistrase două victorii și șase înfrângeri.

Malatyaspor se află într-un moment excelent și s-a îndepărtat de zona retrogradării, acolo unde se afla înainte ca Șumudică să vină. La finalul sezonului 2019-2020, Yeni Malatyaspor ar fi trebuit să retrogradeze în liga secundă, după ce s-a clasat pe locul 16 din 18, dar Federația Turcă a decis ca nicio echipă să nu retrogradeze, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Pentru Yeni Malatyaspor, meciul cu Altay a fost al patrulea succes al sezonului în campionat, două dintre ele fiind obţinute în cele două meciuri de când Şumudică a preluat echipa.

”Ne pregătește foarte bine”

Fotbaliștii legitimați la Yeni Malatyaspor i-au recunoscut meritele lui Marius Șumudică. Tinerii jucători au declarat că tehnicianul a avut un impact pozitiv pentru echipă.

Echipa merge bine, am revenit după o serie de cinci jocuri fără victorie. Antrenorul nostru ne pregătește foarte bine. Lucrurile pe care le spune sunt foarte simple, le-am implementat foarte bine pe teren.”, a spus Karim Hafez, unul dintre fundașii formației din Turcia.

”Am promis multe lucruri când am venit la Malatyaspor”

Marius Şumudică a afirmat la o conferință de presă că fotbalul din România se aseamănă cu cel din Turcia.

Întotdeauna am spus lucrul ăsta şi în România. Campionatul din Turcia nu este unul în care se arată foarte multă răbdare pentru antrenori. Dacă lucrurile nu merg bine în patru sau cinci meciuri, imediat este schimbat antrenorul. Bineînţeles, nu este un lucru bun. Am promis multe lucruri când am venit la Malatyaspor.

Vreau să am rezultate bune, nu am venit aici să lupt să rămân în prima ligă. Am promis să încheiem campionatul pe un loc cât mai bun, câştigând meciuri consecutive. Sper că vom reuşi acest lucru împreună.”, a declarat Marius Şumudică la conferinţa de presă, potrivit Fanatik.com.tr.

În runda următoare, Malatyaspor joacă în deplasare la Kasimpasa, formaţie care nu are un start de sezon prea bun.