Marius Șumudică, mesaj fără precedent în Turcia: „Spun asta mereu și în România”

Robert Zanfir / 27.10.2021, 18:45
Marius Șumudică, mesaj fără precedent în Turcia: „Spun asta mereu și în România”

Mariu Șumudică a vorbit înaintea partidei cu Kasimpașa. Antrenorul face o comparație între campionatele din Turcia și cel din România și spune că acestea au de suferit din cauza lipsei de susținere de care au parte tehnicienii.

Marius Șumudică a început ca din tun pe banca celor de la Malatyaspor. Plecat de la CFR Cluj, antrenorul a spus că nu mai vrea să audă de Liga 1. Revenirea în Super Lig i-a priit de minune. Malatyaspor a câștigat primele două partide cu românul la conducere.

Marius Șumudică, mesaj fără precedent în Turcia: „Spun asta mereu și în România”

Marius Șumudică a atras toată atenția presei din Turcia, imediat după revenirea în campionatul unde le-a mai antrenat pe Kayserispor, Gaziantep și Rizespor. Victoriile cu Adana Demirspor și cu Altay au scos echipa sa din zona retrogradării, iar speranțele sunt iar mari în rândul bașkanilor.

Pentru Malatyaspor urmează meciul cu Kasimpașa, sâmbătă, 30 octombrie, de la 13:30. Fostul antrenor al lui CFR Cluj și-a anunțat obiectivul: minim un punct. Cu toate acestea, Șumudică se teme de imprevizibilul din campionatul Turciei și face o comparație cu Liga 1.

Spun mereu asta când vorbesc în România. Nu este o ligă în care să ți se arate multă răbdare. Dacă lucrurile nu merg cum trebuie 4-5 meciuri, se face imediat schimbare de antrenor și asta nu e bine.

Sunt unele lucruri pe care le-am promis când am venit la Malatyaspor și vreau să obțin rezultate bune. Am promis că vom obține o clasare bună la finalul sezonului și asta putem obține doar legând victoriile
Marius Șumudică, înaintea partidei cu Kasimpasa

A treia victorie la rând pentru Șumudică?

Yani Malatyaspor a urcat pe locul 13, cu 12 puncte după 10 etape. Numirea românului la cârma echipei a produs șocul scontat, iar Malatyaspor a ieșit din zona retrogradării. Tehnicianul speră să vină și a treia victorie consecutivă.

„Urmează meciul cu Kasimpaşa, eu și elevii mei încercăm să repetăm lucrurile bune pe care le-am făcut în meciurile pe care le-am câștigat. Toți antrenorii gândesc la fel. Să câștigăm cât mai multe meciuri și să pierdem cât mai puține.

Mergem la Istanbul sa luptam cu Kasimpaşa. Este foarte important să nu pierdem meciul. Trebuie să obținem minim un punct.

Asta nu înseamnă că vom juca la egalitatea, pentru că o astfel de tactică te condamnă din start la înfrângere. Scopul nostru este să câștigăm”, a mai spus Marius Șumudică, înaintea meciului cu Kasimpașa.

Kasimpașa – Yeni Malatyaspor se joacă sâmbătă, 30 octombrie, de la 13:30.