I-a mai distrus un vis Simona Halep marii sale rivale din tenisul mondial. A egalat un record incredibil

Bordei Radu 14.08.2022, 10:53
I-a mai distrus un vis Simona Halep marii sale rivale din tenisul mondial. A egalat un record incredibil

Simona Halep s-a calificat în finala de la Rogers Cup, după victoria dramatică cu Jessica Pegula, 2-6, 6-3, 6-4. Fostul număr 1 mondial a trecut, după un meci istovitor, de Jessica Pegula. Va fi a doua finală a Simonei la Toronto, unde a mai prins un ultim act în 2015. Tot la Rogers Cup, Simona are două trofee câștigate, dar în turneele jucate la Montreal.

Recordul care o plasează pe Simona Halep alături de Serena Williams

Românca se pregătește de ultimul act, în Canada, contra lui Beatriz Maia-Haddad. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de 3 ori până acum, iar Simona Halep are palmares pozitiv împotriva sud-americancei. Românca a câștigat primele două confruntări, în 2017, la Wimbledon, în turul doi, 7-5, 6-3, și în acest an, la Australian Open, tot în turul doi, 6-2, 6-0. Totuși, românca a pierdut ultima partidă jucată cu Beatriz Haddad Maia, la Birmingham, în urmă cu doar două luni, 3-6, 6-2, 4-6.

Noi orizonturi pentru Serena Williams

Ajunsă la 40 de ani, Serena Williams este gata de noi aventuri și în alte domenii în afara tenisului. Sportiva a dezvăluit că a demarat deja mai multe afaceri în care vrea să se implice mai mult pe viitor. Totuși, Serena a dezvăluit că-i este foarte greu să se împace cu gândul retragerii din tenis.

Sunt aici să vă spun că evoluez departe de tenis, spre alte lucruri care sunt importante pentru mine. Acum câțiva ani am înființat în liniște Serena Ventures, o firmă de capital de risc. La scurt timp după aceea, mi-am întemeiat o familie. Vreau să măresc acea familie.

Dar am fost reticentă să recunosc pentru mine sau pentru oricine altcineva că trebuie să renunț la tenis. Nici măcar nu pot avea această conversație cu mama și tata. Parcă nu este real până nu o spui cu voce tare. Apare, mi se face un nod inconfortabil în gât și încep să plâng”, a declarat Serena Williams.

Americanca se poate lăuda cu performanțe care cu greu vor putea fi egalate în viitor. Americanca a ocupat prima poziție în clasamentul mondial timp de 319 săptămâni. Aceasta este a treia performanță din toate timpurile după Steffi Graf (377) și Martina Navratilova (332). Serena Willliams are nu mai puțin de 73 de turnee câștigate la simplu și 23 la dublu.

Urmăriți Playsport.ro și pe