Iahtul lui Roman Abramovici, luat cu asalt de ucraineni în Turcia! Poliția a intervenit de urgență

Olteanu Ștefan 21.03.2022, 23:24
Iahtul lui Roman Abramovici, luat cu asalt de ucraineni în Turcia! Poliția a intervenit de urgență

Iahtul de jumătate de miliard de euro al lui Roman Abramovici, Solaris, a încercat să acosteze, luni, în portul din Bodrum, Turcia, însă a fost luat cu asalt de un grup de ucraineni din Odessa. Aceștia au încercat să împiedice ambarcațiunea de lux să se apropie de țărm, iar ulterior a fost nevoie de intervenția poliției pentru ca lucrurile să nu degenereze. Din primele informații publicate în presa internațională, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Continuă problemele pentru iahtul lui Roman Abramovici. După ce a navigat mai multe zile în largul Turciei, ambarcațiunea a fost luată cu asalt de ucraineni în portul din Bodrum

Solaris, iahtul lui Roman Abramovici care este evaluat la peste 500.000.000 de euro, a fost luat cu asalt, luni, de un grup de ucraineni din Turcia.
Ambarcațiunea de lux a omului de afaceri rus a fugit, în urmă cu mai bine de o săptămână, din portul muntenegrean Marina în largul Mediteranei, unde a pătruns în apele internaționale. Motivul? Pentru ca iahtul să nu poată fi confiscat, în urma sancțiunilor pe care Uniunea Europeană le-a impus împotriva oligarhilor ruși. După ce a stat mai multe zile în apele internaționale și a ocolit apele UE, iahtul Solaris a ajuns la câteva mile de largul coastei din sud-vestul Turciei. În cele din urmă, ajuns în apropierea portului din Bodrum, iahtul a încercat, luni, să acosteze.

Potrivit publicației Nexta, în acel moment un grup de tineri marinari din Odessa au luat cu asalt ambarcațiunea deținută de Roman Abramovici și au încercat să blocheze pătrunderea acesteia în port. În cele din urmă, a fost nevoie de intervenția poliției locale pentru ca totul să nu degenereze într-un conflict de proporții. Iahtul lui Abramovici a fost eliberat și a putut acosta în portul din Bodrum, iar din fericire, Nexta anunță că nicio persoană nu a fost rănită.

Roman Abramovici mai are un iaht, în valoare de peste 600.000.000 de euro, blocat în Oceanul Atlantic

Eclipse este celălalt iaht de lux deținut de Roman Abramovici. Această ambarcațiune, care e evaluată la peste 600.000.000 de euro, se află în largul Oceanului Atlantic, după ce a fost nevoită să părăsească de urgență portul din Insula St. Martin, Caraibe.
Insula respectivă face parte din Uniunea Europeană, deoarece este teritoriu al Olandei. Iar în acest context, pentru a evita ca iahtul să fie confiscat, Roman Abramovici a ordonat îndepărtarea acestuia din port.
Spre deosebire de Solaris, Eclipse s-ar îndrepta către coastele Libiei, în nordul Africii. Asta înseamnă că ar urma să intre în Marea Mediterană, prin strâmtoarea Gibraltar.

Iahturile de peste 1.1 miliarde de euro nu au fost singura problemă a lui Abramovici. Oligarhul rus a reușit să scoată în timp util din Anglia și două avioane de lux. Un Boeing 767 modificat a fost direcționat către o destinație încă necunoscută, în timp ce un alt avion al lui Abramovici s-ar fi deplasat în Dubai.

De asemenea, un alt avion privat deținut de Roman Abramovici ar fi fost adăpostit la Moscova, după ce făcuse o escală la Istanbul.

Britanicii de la BBC au descoperit cum și-a mărit Roman Abramovici averea fraudulos! De la 250 de milioane, la 13 miliarde de dolari!

Urmăriți Playsport.ro și pe