Ianis Hagi, pasă de gol la primul meci cu Giovanni van Bronckhorst în Europa

Robert Zanfir / 25.11.2021, 23:24
Ianis Hagi, pasă de gol la primul meci cu Giovanni van Bronckhorst în Europa

Ianis Hagi a pasat decisiv la primul gol marcat de Rangers în meciul cu Sparta Praga, din runda a cincea a grupelor Europa League. Este al patrulea assist al românului în acest sezon, în toate competițiile.

Ianis Hagi are de gând să îl impresioneze încă de la început pe Giovanni van Bronckhorst. Noul antrenor al lui Rangers i-a schimbat românului locul din teren, astfel că mijlocașul naționalei României speră să devină mai eficient decât în mandatul lui Steven Gerrard. Tehnicianul englez tocmai a semnat cu Aston Villa.

Ianis Hagi, pasă de gol la primul meci cu Giovanni van Bronckhorst în Europa

Rangers a primit vizita celor de la Sparta Praga, în runda a cincea din grupele Europa League. Cele două echipe se aflau la egalitate înaintea meciului, astfel că victoria ar fi însemnat pasul decisiv în vederea calificării în primăvara europeană.

Scoțienii au deschis scorul în minutul 15, prin Morelos, care a reluat din apropiere. Ianis Hagi a fost cel responsabil cu pasa decisivă. Românul a trimis, din cădere, cu un ultim efort, iar Morelos a deblocat tabela.

Același Ianis Hagi a primit și un cartonaș galben, în ultimul minut al primei reprize.

Gazdele au început în forță și repriza secundă, iar Morelos a reușit dubla (min.49).

În tur, cehii au câștigat cu 1-0. Florin Niță a fost doar rezervă în partida de la Glasgow.

Ianis Hagi, blocat de van Bronckhorst la Rangers?

Presa din Scoția a dezvăluit că noul antrenor al lui Rangers are mână liberă asupra echipei. Olandezul a fost asigurat că echipa nu este obligată să vândă în acest sezon. Cu toate acestea, Ianis Hagi este între numele celor care l-ar putea urma pe Steven Gerrard la Aston Villa.

„Fiul legendarului Gheorghe, Ianis poate fi un alt jucător care ar putea să guste fotbalul din Premier League. A avut un impact mare la câștigarea campionatului de Rangers, sezonul trecut, și se ridică la înălțimea numelui.

Versatilitatea românului este un lucru pe care Gerrad dorește să-l adauge la Villa. Acesta a jucat atât mijlocaș lateral stânga sau dreapta, cât și mijlocaș defensiv. Hagi a devenit un jucător-cheie în angrenajul echipei lui Gerrard” au scris jurnaliștii de la Talk Sport.

Cu o cotă de 6,5 milioane de euro, Ianis Hagi este pe lista mai multor cluburi europene, între care Lazio Roma, Sevilla sau Borussia Dortmund.